ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Σε κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας για το άμεσο μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας και των παραδοσιακών χύμα αποσταγμάτων σταφυλής πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Τύρναβο σύσκεψη αμβυκούχων από όλη τη χώρα την οποία συγκάλεσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αμβυκούχων Ελλάδας.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μιλ. Στεργιούλης αναφέρθηκε διεξοδικά στις αλλαγές που επέφερε η πρόσφατη νομοθεσία για τη διακίνηση και πώληση του χύμα τσίπουρου επισημαίνοντας ότι υπάρχει μία σημαντική αυστηροποίηση που σε πολλές περιπτώσεις είναι σε βάρος των παραγωγών.

Αναφορικά με το καθεστώς φορολόγησης και με δεδομένο ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο τρύγος και η νέα χρονιά απόσταξης, ο κ. Στεργιούλης υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία έχει στείλει πολλά υπομνήματα στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από την πλευρά της πολιτείας με αποτέλεσμα το τοπίο να παραμένει θολό για τους αμπελοκαλλιεργητές – αμβυκούχους.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στις απαντήσεις της ΕΕ σε υπόμνημα της ομοσπονδίας επισημαίνοντας ότι πλέον στην Ε.Ε. υπάρχει αναγνώριση των αμβυκούχων και του επαγγέλματος κάτι που μπορεί να δημιουργήσει θετικές εξελίξεις γύρω από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Τέλος δεν άφησε ασχολίαστες τις επιθέσεις που δέχονται οι αμβυκούχοι από ποτοποιούς και ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του χύμα τσίπουρου από τους αποσταγματοποιούς για τους οποίους επεσήμανε ότι βρίσκονται πάνω σε κινούμενη άμμο και όσο κινούνται τόσο βουλιάζουν.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Κ. Κουλιός, ο επικεφαλής της Δράσης πολιτών Στ. Ροντούλης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Αθ. Χαλούλης, ο πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου αμβυκούχων Τυρνάβου Λ. Μανδηλάς και Δ. Παπαφίγγος, ο πρώην πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου Αγ. Ραψανιώτης, εκπρόσωποι αμβυκούχων από όλη τη χώρα, ενώ μικρή ήταν η συμμετοχή αμπελοκαλλιεργητών – αμβυκούχων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ