ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με αφορμή τη μεγάλη αφισορύπανση που παρατηρείται σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, ο Δήμος Τυρνάβου προχωρεί σε ενέργειες για τη μείωση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν να μην εκδοθούν πολλές και μεγάλων διαστάσεων αφίσες για τις εκδηλώσεις της Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που τοποθετούνται σε δένδρα και κολώνες. Απεναντίας εκδόθηκαν λιγότερες (περίπου 200) και μικρότερες αφίσες, που τοποθετήθηκαν σε προθήκες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε δημοτικά καταστήματα, καθώς και πανό σε συγκεκριμένες θέσεις που έχει δημιουργήσει ο δήμος.

Ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζοντας αυτήν την απόφαση θα επιδιώξει γενικότερα με παρεμβάσεις του να μειώσει το φαινόμενο της αφισορυπανσης, καθώς οι αφίσες και τα λοιπά έντυπα καταλήγουν συνήθως σε πεζοδρόμια και δρόμους ως απορρίμματα πλήττοντας την αισθητική του δήμου.

Στόχος επίσης του Δήμου Τυρνάβου είναι να μειωθεί η διακίνηση έντυπου υλικού στις υπηρεσίες του, χρησιμοποιώντας κυρίως συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Η ευθύνη για τη διατήρηση της καλαισθησίας είναι ευθύνη όλων μας και καλούμαστε όλοι να διασφαλίσουμε μια καλύτερη αισθητική για τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του δήμου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ