ΙΤΑΛΙΑ: ΦΟΝΙΚΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΙΣΚΙΑ

Δύο νεκρούς, 39 τραυματίες και αρκετούς αγνοούμενους άφησε πίσω του ο σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» το νησί Ίσκια, έξω από τη Νάπολη της Ιταλίας, το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της όταν χτυπήθηκε από το καμπαναριό εκκλησίας και ένα άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια ενός κτιρίου. Οι τραυματίες είναι 39, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρεται, παράλληλα, οι διασώστες έχουν εντοπίσει ζωντανά κάτω από τα ερείπια τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τα άλλα δύο.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους ενώ μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο εκκενώθηκε, διότι εντοπίστηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

cnn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ