108 ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Προκηρύσσονται εκατόν οκτώ (108) θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, για βραχεία περίοδο δύο (2) ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά έως την 29 Σεπτεμβρίου 2017 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

α. Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον απολύονται οριστικώς από 29 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2017.

β. Οι έφεδροι, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ), στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι έφεδροι που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα και θα κριθούν επανακατατασσόμενοι, και ένα ποσοστό 20% των επιλαχόντων, θα ενημερωθούν με δική τους ευθύνη από τις Στρατολογικές Υπηρεσίες και την ιστοσελίδα του ΓΕΝ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicnavy.gr, σχετικά με την παρουσίαση τους στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή (ANYE) του Πολεμικού Ναυτικού, ή στην πλησιέστερη στο τόπο διαμονής τους αρμόδια Επιτροπή Απαλλαγών του Στρατού Ξηράς (μόνο όσοι διαμένουν μακράν του Νομού Αττικής), για την εξέταση της σωματικής τους ικανότητας.

Η ανακατάταξη ή επανακατάταξη των επιτυχόντων οπλιτών και εφέδρων θα εγκριθεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Με την ίδια απόφαση θα καθορισθεί η ημερομηνία και η Μονάδα της ανακατάταξης ή επανακατάταξης, όπως παρακάτω:

α. Οι οπλίτες ανακατατάσσονται την ημερομηνία που θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ή κατά τις ημερομηνίες κατατάξεως των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών στην περίπτωση που απολυθούν πριν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

β. Οι έφεδροι επανακατατάσσονται στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος κατά τις ημερομηνίες κατάταξης των Εκπαιδευτικών Σειρών των Στρατευσίμων Οπλιτών του Πολεμικού Ναυτικού.

Για να δείτε όλη την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ