ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Με αφορμή τις συζητήσεις που ξεκίνησαν ήδη με την ανακοίνωση των ονομάτων των εντεταλμένων συμβούλων του δήμου Τυρνάβου και για να προλάβουν εκείνους που “ανησυχούν” για το αν θα πληρωθούν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, από το δήμο Τυρνάβου διευκρινίζουν τα εξής:

“Με την υπ’ αριθ. 254/2017 απόφασή του, ο Δήμαρχος Τυρνάβου προχώρησε στην ενεργοποίηση του θεσμού των Εντεταλμένων Συμβούλων -πρακτική που εφαρμόζει πλήθος δήμων ανά την Ελλάδα-  με τον ορισμό των παρακάτω Δ.Σ. :

Χρυσοβέργη Κωνσταντίνου στον Αθλητισμό

Ζουρλαντζή – Ζαχαράκη Χαρίκλεια στην Παιδεία

Μίγα – Ζερβού Σοφία στην Μουσική

Η δυνατότητα αυτή προβλέφθηκε στον νόμο 3979/2011 (άρθρο 44 παρ. 3) η οποία συγκεκριμένα αναφέρει : «ι) Μπορεί να αναθέτει, χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του δήμου σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου

Επομένως άδικα ανησυχούν όσοι «νοιάζονται» για τα «οικονομικά» του Δήμου, αφού οι άνθρωποι αυτοί χωρίς αμοιβή αναλαμβάνουν σπουδαίους και νευραλγικούς τομείς όπως είναι η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός. Πολλές φορές μάλιστα και σε βάρος της προσωπικής τους ζωής και του ελεύθερου χρόνου τους.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να γίνει γνωστό για μια ακόμη φορά, ιδίως προς όσους «ανησυχούν» και οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, ότι μέχρι τέλος Νοέμβρη 2017 «τρέχει» μια πολύ ευνοϊκή ρύθμιση για την τακτοποίηση παλιών οφειλών προς τον Δήμο, που καλό είναι να μην την χάσει κανείς οφειλέτης…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ