ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου για το 2017 παρουσίασε για ακόμη μία χρόνια το περιοδικό Forbes.

Σε σχέση με πέρσι είναι περισσότεροι και ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες και είχε αρκετές αλλαγές συγκριτικά με το 2016.

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι δέκα πιο πλούσιοι Έλληνες στον κόσμο:

10. Άλεκ Γκόρης

Όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δεν ήξερε να μιλάει αγγλικά και δούλευε στο μπακάλικο του θείου του. Πλέον η περιουσία του αγγίζει τα 2,1 δις.

9. Πήτερ Πετρόπουλος

Το 2016 η περιουσία του ήταν στα 1,6 δις. Πλέον έχει εκτοξευθεί στα 2,1! Είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός ενώ το 1972 διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ επί προεδρίας Νίξον. Η αλήθεια είναι πως έχει μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

8. Γιώργος Αργυρός

Η περιουσία του αγγίζει τα 2,2 δις αν και το 2016 βρισκόταν στα 1,8 δις δολάρια. Ασχολείται με το real estate και τις επενδύσεις ενώ έχει διατελέσει και πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

7. Αλέξανδρος Σπανός

Με περιουσία να φτάνει τα 2,4 δις ο Αλέξανδρος Σπανός εκτός από την ενασχόληση με το real estate είναι και ιδιοκτήτης των San Diego Chargers του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

6. Ντιν Μητρόπουλος

Η οικογένεια του μετακόμισε από την Ελλάδα στην Αμερική όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing που παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,4 δις δολάρια.

5. Φίλιππος Νιάρχος

Να και ένα όνομα που γνωρίζουν οι περισσότεροι! Η περιουσία του αγγίζει τα 2,5 δις δολάρια και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Η συλλογή του από πίνακες έργων τέχνης ξεπερνά το 1 δις δολάρια!

4.Τζον Πολ Ντετζόρια

Ο Ελληνοιταλός έχει περιουσία του φτάνει τα 3,1 δις και είναι ιδιοκτήτης της «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα αφού έμεινε άστεγος για ένα διάστημα και αναγκάστηκε να συλλέγει μπουκάλια για να επιβιώσει.

3.Τζον Κατσιματίδης

Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, όταν ήταν βρέφος. Μπορεί να μεγάλωσε φτωχικά όμως σήμερα η περιουσία του ξεπερνά τα 3,3 δις δολάρια! Έχει την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate. Δεν το λες και άσχημα!

2. Τομ Γκόρης

Αδερφός του Άλεκ Γκόρης που είδαμε στο νούμερο 10 της λίστας, ο Τομ γεννήθηκε στη Ναζαρέτ από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Επιβλέπει πάνω από 25 εταιρείες με τα περιουσιακά του στοιχεία με περιουσιακά στοιχεία να φτάνουν τα 6 δις!

1. Τζιμ Ντέιβις

Μήπως η εταιρεία παπουτσιών New Balance σας λέει κάτι; Είναι ο ιδιοκτήτης της και ο πλουσιότερος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας στις ΗΠΑ με περιουσία να φτάνει τα 5,1 δις! Γεννήθηκε το 1943 στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ