Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Δείτε το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 10η και από 03-08-2017 συνεδρίαση με την αριθ. 163/2017 απόφασή του, με αφορμή την καμπάνια του Δήμου Μήλου για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκφράζει τη συμπαράστασή του προς το Δήμο Μήλου στον αγώνα του για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

Το μοναδικό αυτό άγαλμα της ελληνιστικής εποχής αποτελεί το απόλυτο παγκόσμιο σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάςκαι ένα από τα τέσσερα πιο αξιόλογα εκθέματα του μουσείου του Λούβρου,τόσο για την ανεκτίμητη ιστορική αλλά και για την καλλιτεχνική του αξία.

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου ο επισκέπτης βλέπει ένα αντίγραφο του αγάλματος. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο Παρίσι,όμως η Μήλος είναι ο φυσικός της χώρος που την περιμένει να επιστρέψει γι’ αυτό υπάρχει και το ολόγραμμα στο συγκεκριμένο σημείο του βράχου.

Η δημοτική αρχή της Μήλου έχει ξεκινήσει τον δικό της αγώνα για τον επαναπατρισμό του μοναδικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου. Στόχος της είναι μέχρι το 2020,διακόσια χρόνια από την ανακάλυψη του, το αυθεντικό άγαλμα να επιστρέψει στο νησί.

Ο Δήμος Τυρνάβου υιοθετεί το αίτημα συμπαράστασης και την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Μήλου, μέσω της ιστοσελίδας του στην ηλεκτρονική πλατφόρμαwww.takeaphroditehome.gr, για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, όπου απλά πρέπει να σύρουμε με το ποντίκι το άγαλμα από την μια μεριά στην άλλη και στη συνέχεια να δώσουμε ορισμένα στοιχεία.

Ο Δήμος μας ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου Μήλου για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών με στόχο τον επαναπατρισμό του Αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, με την τοποθέτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Τυρνάβου του link www.take aphroditehome.gr και παράλληλα με δελτία τύπου με σκοπό να διαδοθεί ακόμη περισσότερο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com