ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή τις πύλες της η τριήμερη γιορτή κρασιού του Αμπελώνα που διοργανώνουν ο Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Πρόκειται για ένα θεσμό που γίνεται για 58η φορά φέτος προβάλλοντας ιδιαίτερα την περιοχή κυρίως στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας. Στόχος του ήταν και είναι πάντα η προβολή του τοπικού κρασιού, η ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών καΙ γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής, δοκιμές κρασιών καθώς και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά και να απολαύσουν γευστικές δοκιμές.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:00-21:00  –  Συναυλία Φιλαρμονικών

Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα συλλόγων του Δήμου μας

Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου

Τελετή έναρξης ( χαιρετισμοί επισήμων)

Επίσκεψη περιπτέρων, γνωριμία με τα επώνυμα κρασιά των οινοποιών του Δήμου μας με συνοδεία της Jazz ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.

22:00  Συναυλία με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ