Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη του Τυρνάβου η απαντητική επιστολή του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση στους συμβασιούχους- παρατασιούχους καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου.

Τη στιγμή που υφίστανται πράγματι οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους αυτούς από την πλευρά του Δήμου, το πνεύμα της επιστολής του κ. Σαρχώση απέπνεε μια δικολαβική αντίληψη των πραγμάτων, εντελώς ξένη στα ήθη, στις ευαισθησίες και στα προτάγματα κοινωνικής αλληλεγγύης των Τυρναβιτών.
Από την κοινή γνώμη του Τυρνάβου θεωρήθηκε μια ανάλγητη προσπάθεια επιβολής της βούλησης του κ. Σαρχώση σε ανθρώπους που εργάζονται στον Δήμο( δηλαδή ουσιαστικά σε υφισταμένους του), και μάλιστα με ένα διατακτικό, προσβλητικό και απειλητικό τόνο.
Αντί ο κ. Σαρχώσης να δείξει κατανόηση και μεγαθυμία έναντι εργαζομένων που αγωνιούν για το μεροκάματο, προτίμησε να τους προσβάλει και εμμέσως να τους απειλήσει, επειδή τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν αλήθειες και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.Αντί ο κ. Σαρχώσης να αντιμετωπίσει τα πράγματα με νηφαλιότητα, έχασε την ψυχραιμία του και εξαπέλυσε μια δικηγορίστικη πολεμική εναντίον υπαλλήλων, που δεν τιμά το αξίωμα και τον θεσμό του δημάρχου.
Αντί να ακολουθήσει μια διάθεση υπομονής και επίκρισης των απαράδεκτων κυβερνητικών χειρισμών που προκάλεσαν το όλο πρόβλημα, ο κ. Σαρχώσης ενέδωσε στον πειρασμό να ασκήσει μια πολιτική ισχύος έναντι απλών εργαζομένων και να υμνήσει για πολλοστή φορά την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την “ευμενή διάθεση” μεταχείρισης που επιφυλάσσει στον Τύρναβο λόγω της παρουσίας του ιδίου στη δημοτική αρχή.Και ταυτόχρονα διαμαρτύρεται, επειδή στη συνείδηση των εργαζομένων και του κόσμου έχει ταυτίσει το πρόσωπό του με το κυβερνητικό καθεστώς.
Πλειστάκις,μάλιστα, στην επιστολή του ο κ. Σαρχώσης αναφέρεται στο “εντέλλεσθε” για τις πληρωμές των υπαλλήλων, ωσάν να διέπραξε μια ηρωική πράξη που κακώς δεν τού αναγνωρίζεται.Καλά θα κάνει να αφήσει στην άκρη το επιχείρημα αυτό, καθώς λειτούργησε πλήρως εκ του ασφαλούς και χωρίς να ριψοκινδυνεύσει οτιδήποτε ,εφόσον επρόκειτο για δεδουλευμένες οφειλές που θα μπορούσαν να καταβληθούν ακινδύνως ακόμα και με την επίκληση του απλού επιχειρήματος της συγγνωστής πλάνης.Έχουμε την πεποίθηση ότι ο δικηγόρος του κ. Σαρχώση μπορεί να του εξηγήσει το επιχείρημα της συγγνωστής πλάνης, για να σταματήσει να επικαλείται και το “εντέλλεσθε” ως ένδειξη δήθεν αυτοθυσίας. Άλλωστε, καθώς το δικηγορίστικο ύφος της επιστολής του δεν κρύβεται, είμαστε σίγουροι ότι θα τύχει της δέουσας δικηγορικής συνδρομής.
Τέλος, ως “Δράση Πολιτών” , απευθυνόμαστε στους εργαζομένους, παρακαλώντας τους να κάνουν μια μικρή υπομονή, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου για τα δεδουλευμένα τους, η οποία σίγουρα θα είναι επιβεβαιωτική των δικαίων τους. Επιπροσθέτως, τους παρακαλούμε να δείξουν κατανόηση έναντι των αψυχολόγητων αντιδράσεων του κ. Σαρχώση και να μην τις λάβουν σοβαρά υπόψη.
Καμιά δημοτική παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου δεν θα επιτρέψει την εμπέδωση κλίματος απειλών, λογοκρισίας και τρομοκρατίας εις βάρος εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα αποτελέσματα του εργασιακού τους μόχθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ