ΤΖ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΩΣ ΙΔΕΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΗ!

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη μουσική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ειρήνη» βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη, με τον απολαυστικό Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου δόθηκε την Τετάρτη στη Λάρισα.

Πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς Ειρήνη Καραγιάννη (Ειρήνη) και Αιμιλιανό Σταματάκη (Πόλεμο) και το μαέστρο Νίκο Λάρη ο χειμαρρώδης Τζίμης Πανούσης περιέγραψε μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που αγκαλιάστηκε από το κοινό, ενώ αναφερόμενος στο ρόλο του τόνισε πως πρόκειται για δουλειά «που πήρε με μέσον», με τον Τρυγαίο να φτιάχνει ένα διαστημόπλοιο-σκαθάρι προκειμένου να συναντήσει τους θεούς!

«Προφανώς και η Ειρήνη ως ιδέα είναι βαρετή, γι’ αυτό στο τέλος νικά ο Πόλεμος», υποστήριξε ο Τζ. Πανούσης, που δεν άφησε ασχολίαστη την πολιτική κατάσταση της χώρας περιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον Πούτιν των Βαλκανίων», αλλά και στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η τέχνη και κυρίως η σάτιρα στην Ελλάδα.

«Ο Αριστοφάνης στα κείμενά του ασκούσε καυστικότατη κριτική στον Ευριπίδη χωρίς κανείς να διανοηθεί να αντιδράσει, ενώ πλέον φουντώνει η λογοκρισία των δήθεν αριστερών», σχολίασε ο καλλιτέχνης, περιγράφοντας μια μοναδική εμπειρία και για τον ίδιο που «ήταν εγκλωβισμένος στον αυτισμό του one man show».

Στα αξιοσημείωτα της παράστασης που θα δοθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21.00μμ, στο Κηποθέατρο είναι πως κατά 80% το έργο είναι όπερα και μόλις το 20% πρόζα, με το Ν. Κυπουργό και το Δ. Παπαμάρκο να έχουν αναλάβει τη μουσική σύνθεση και το λιμπρέτο, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Κων/νου Αρβανιτάκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ