ΕΟΑΣΝΛ: «ΕΚΡΗΞΗ» ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Λειτουργούμε πλέον σε εκρηκτικό περιβάλλον, αφού τα χαράτσια που έφεραν απώλειες της τάξης του 60% στα εισοδήματά μας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το υψηλός κόστος παραγωγής γονατίζουν τους αγρότες, την ώρα που τα καρτέλ λυμαίνονται τον κόπο μας».

Αυτά τονίστηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας και μέλη αγροτικών συλλόγων και φορέων προαναγγέλλοντας έτσι νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στο Φθινόπωρο.

Σχετικές αποφάσεις θα παρθούν στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που ορίστηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ να απευθύνει κάλεσμα σε όλους προκειμένου να ενημερωθούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Οι αγρότες θα δώσουμε δυναμικό παρών και στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, ενώ τα μηνύματα με τη δημιουργία νέων συλλόγων και αγροτικών Ομοσπονδιών δίνουν το έναυσμα για νέους αγώνες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ.

Οι αγρότες επικεντρώθηκαν στις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, ενώ αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Θεριζοαλωνιστών του νομού Ν. Καρυπίδη, ο οποίος περιέγραψε εξευτελιστικές τιμές στο καλαμπόκι.

«Την τιμή ντρεπόμαστε και να την αναφέρουμε, του χρόνου δεν θα υπάρχει καλαμπόκι στο νομό», υποστήριξε ο κ. Καρυπίδης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ