3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Ξεκινάει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένο στον Ζήση Παπαδημητρίου

Ο Δήμος Τεμπών θυμάται τον Ζήση Παπαδημητρίου και την πολιτιστική του παρακαταθήκη. Μαζί με την Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό  Γυναικών  “Αντιγονίδες” δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ερασιτέχνες εικαστικούς καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου

να δείξουν τη δουλειά τους, να δουν και να ανταλλάξουν ιδέες, προτάσεις και τεχνικές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια έκθεση των μαθητών του σχολείου 2ης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, έκθεση έργων από το θερινό παιδικό εργαστήρι του Λαογραφικού Μουσείου, ανοιχτά εργαστήρια Χειροποίητης Μαρμαρόκολλας-Μαρμαρογραφίας, Χαρακτικής, Δημιουργικής Γραφής καθώς και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά. ‘Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργία Τσιόπα «Η αγάπη και το μεράκι για το χωριό μας μας ενώνουν».

Η έναρξη του Φεστιβάλ είναι το Σάββατο στις 19:30, στον πεζόδρομο , μπροστά στην Πινακοθήκη Γόννων, ενώ και οι δυό βραδιές κλείνουν με μουσική. Το Σάββατο με τους  Γιάννη Καλούση, Κώστα Ριζούλη, Στέλιο Ριζούλη, Κώστα Κοκκινόπουλο, Δημήτρη Αποστόλου, Ηλία Χατζιηλιάδη, Χρήστο Τσουλούφα σε ήχους παραδοσιακούς τη δε Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με τους Βαγγέλη Τσαπλέ,  Χρήστο Κολτσίδα, Κώστα Κοκκινόπουλο, Στάθη Σταμελόπουλο, Θανάση Τζουργκάνο, Παναγώτη Κράϊα και Νίκο Χατζή σ’ ενα πρόγραμμα με λαική μουσική και τραγούδια και τιμώμενο πρόσωπο την κα Αιμιλία Κουγιουμτζή, η οποία θα παρευρίσκεται.

Ενα ενδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο, χαμηλού μεν προφίλ, σημαντικό όμως και ουσιαστικό καθώς προσπαθεί να αναδείξει τον πολιτισμό της διπλανής πόρτας, έτσι όπως διαμορφώνεται από τους εραστές της τέχνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ