ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Μαζική σύσκεψη αγροτών πραγματοποίησε στην Αγιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση και η πρόθεση του ΕΛΓΑ να μην αποζημιώσει για τις ζημιές από τον παγετό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Δήμο Αγιάς.

Στην μαζική σύσκεψη της Αγιάς υπήρξε εισηγητική ομιλία από τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ  που περιέγραψε τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον ΕΛΓΑ και μετά ακολούθησαν ομιλίες προέδρων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών στις οποίες ομόφωνα τονίστηκε ότι η Επ. Αγιάς έχει πληγεί από τον παγετό και ότι πρέπει να αποζημιωθεί.

Πάγιο αίτημα και των αγροτών της Αγιάς είναι η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ διεκδικώντας να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κινητοποίηση των παραγωγών μήλων  στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα με λεωφορεία την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με ώρα αναχώρησης από την Αγιά την 6ηπ.μ .

Από πολλούς παραγωγούς εκφράστηκε η πρόθεση και απόφαση, εφόσον ο ΕΛΓΑ δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εκατοντάδων παραγωγών για αποζημιώσεις των αγροτών της Αγιάς, τότε οργανωμένα από τους  αγρότες του Δήμου Αγιάς να μην πληρωθεί η ασφαλιστική  εισφορά για τον ΕΛΓΑ για το 2017 αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.