ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Δυναμική αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

«Η 1η Σεπτέμβρη έχει καθιερωθεί ως ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και το σωβινισμό», τόνισε στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές.

Ασκώντας δριμεία κριτική στις πολιτικές της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «που συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους τους» ο πρόεδρος του ΕΚΛ στράφηκε και εναντίον της ναζιστικής Χ.Α «που με το προσωπείο του εθνικισμού και του πατριωτισμού χύνει το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού στηρίζοντας παράλληλα το εκμεταλλευτικό σύστημα».

«Πατριωτισμός είναι το δίκιο του εργάτη, του λαού και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών» κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, που απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με ώρα αναχώρησης από τη Λάρισα στις 16.00 από το χώρο της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της Λάρισας, όπου και μοιράστηκε σχετικό έντυπο υλικό στους περαστικούς.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ