Η Δ.Α. “ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ¨” ΤΟ ΦΟΡΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, κ.α. δια στόματος του δημάρχου κ. Καλογιάννη και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αδαμόπουλου, πριν από λίγες μέρες σε σχετική συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ, φανέρωσε τις προθέσεις τις για το άγριο φοροκυνηγητό που θα επακολουθήσει απέναντι στα λαϊκά στρώματα της πόλης.

Από τα ίδια τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα αποδεικνύεται ποιους έχει βάλει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, με στόχο να «ξεζουμίσει» ότι απέμεινε από το λεηλατημένο εισόδημά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (39000) των οφειλών είναι μικροποσά έως 300 ευρώ από κλήσεις οι οποίες με τις προσαυξήσεις προστίθενται σαν μια ακόμη θηλειά, στα υπόλοιπα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμοζόμενη για χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Μάλιστα από τα στοιχεία που δόθηκαν αποδεικνύεται ότι έχει προχωρήσει σε κατασταλτικά μέτρα σε 6700 δημότες, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο σε 715 (δέσμευση φορολογικής ενημερότητας) σε συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής της ΝΔ και απέναντι σε οφειλέτες που μπορεί να οφείλουν από μερικές εκατοντάδες ευρώ. Αντίθετα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο, χωρίς σοβαρές συνέπειες, καθώς χρονίζουν τέτοιες υποθέσεις και στο δήμο Λαρισαίων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ποσά που «ξεχνιούνται», ενώ από την άλλη εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα για να καλυφθούν τα ελλείματα και οι «τρύπες» του προϋπολογισμού.

Παράλληλα με το «μαστίγιο» που εφαρμόζει και η παρούσα δημοτική αρχή της «πρώτης φοράς αριστεράς», πλασάρει και το «καρότο»  του διακανονισμού των 100 δόσεων και της διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων, με στόχο να πάρει και τα τελευταία ευρώ από τις τσέπες των δημοτών, που ειδικά αυτή την περίοδο η πλειοψηφία του λαού στενάζει από τα ειδοποιητήρια της εφορίας.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην πόλη, ενώ δεν λέει κουβέντα για την υποχρηματοδότηση και τους μειωμένους ΚΑΠ, όπως και τη νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων της τοπικής διοίκησης από την κυβέρνηση ύψους 19δις ευρώ.  Εξάλλου δια στόματος δημάρχου, έχει παραδεχθεί πολλές φορές, ότι όραμά τους είναι «μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και οικονομικά», πράγμα που σημαίνει ότι το λογαριασμό θα πρέπει να τον πληρώνει ο λαός για κάθε υπηρεσία του δήμου μέσα από τοπικά «χαράτσια» και φοροκυνηγητό όπως αυτό που εξαγγέλθηκε πρόσφατα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την πολιτική της δημοτικής αρχής Λαρισαίων και την πρόθεσή της να εξαπολύσει άγριο φοροκυνηγητό με απειλές και εκβιασμούς για «εφαρμογή των νόμων», ακόμη και για χρέη των 20 ευρώ και καλεί το Λαρισαϊκό λαό να την αντιπαλέψει, διεκδικώντας αύξηση των πόρων για την τοπική διοίκηση, επιστροφή των παρακρατηθέντων, μείωση των δημοτικών τελών και άλλων τοπικών φόρων για τα λαϊκά νοικοκυριά, μείωση των δημοτικών φόρων και τελών  για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, απαλλαγή των ανέργων και των οικογενειών τους, καμιά δέσμευση της φορολογικής ενημερότητας από πλευράς δήμου για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίας, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 40%,  αύξηση των δημοτικών τελών στις τράπεζες, αλυσίδες εστίασης, ξενοδοχείων, εμπορικά κέντρα κτλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ