ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σας ενημερώνουμε οτι συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές  για τη νέα σχολική χρονιά 2017-18 στις Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.

Οι τομείς και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 στο 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, είναι οι παρακάτω:

  • ΤΟΜΕΑΣ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  • ΤΟΜΕΑΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

  • ΤΟΜΕΑΣ: ΝΑΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

  1. Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας τον Ιούνιο, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
  2. Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
  3. Οι απόφοιτοι των Σ.Δ.Ε. του τρέχοντος σχολικού έτους, λόγω επιμήκυνσης του διδακτικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑ.Λ. από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
  4. Στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ. δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017 και ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ όλων των τύπων Λυκείων οι οποίοι αφού παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ τα μαθήματα του τομέα και της ειδικότητας, θα αποκτήσουν πτυχίο της ειδικότητας που θα επιλέξουν, και θα έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας).

Επίσης, το Σεπτέμβρη δύναναται να ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΥΝ:

α. Μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Γ’ τάξεων των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ σε τάξεις των ΕΠΑ.Λ. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί αντιστοιχιών τάξεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Όλοι οι παραπανω μαθητές θα πρέπει ταυτόχρονα με την εγγραφή ή μετεγγραφή τους στο ΕΠΑΛ να κάνουν και Ηλεκτρονική Δήλωση προτίμησης του ΕΠΑΛ στο οποίο θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στη διευθυνση https://e-epal.minedu.gov.gr/#/ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς (username & password) taxisnet. Το σύστημα για την ηλεκτρονική δήλωση θα είναι ανοικτό από τις 4 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Με την αποφοίτηση οι μαθητές/τριες λαμβάνουν Επαγγελματικό Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 (αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών).

Όλοι οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. μπορούν:

  • Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
  • Να φοιτήσουν στο νέο θεσμό του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας», με το οποίο τους δίνεται ηδυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις) υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο (1 ημέρα στο σχολείο και 4 ημέρες στην εργασία). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση  πτυχίου επιπέδου 5. Ήδη από το Μάρτη του 2017 ξεκίνησαν μαθητεία 1200 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ σε 7 ειδικότητες και από το Σεπτέμβρη θα ενταχθούν ακόμα 9 ειδικότητες.
  • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας). Στα Τ.Ε.Ι. με ειδικό ποσοστό θέσεων αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
  • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ι.Ε.Κ. με φοίτηση 3 εξάμηνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξάμηνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, στο σχολείο μας λειτουργεί τμήμα εγγραφών κάθε πρωί, από τις 8:30πμ  έως τις 13:30, στην  διεύθυνση Τέρμα Καρδίτσης (2ος όροφος)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410618628 & 2410555188

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ