ΜΕΖΕ-ΜΕΖΕ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ιδιοκτήτρια του «Μεζέ-Μεζέ» Κατερίνα Γιαννοπούλου-Ντούρου μιλά στην Ειρήνη Παπουτσή

Πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη με τον Αύγουστο να μη καταθέτει εύκολα τα όπλα ανταμώσαμε την Κατερίνα Γιαννοπούλου-Ντούρου σε έναν όμορφο χώρο που εδώ και 2,5 περίπου μήνες ήρθε να καταθέσει τη δική του πρόταση για καλό φαγητό και ποιοτική διασκέδαση στη Λάρισα.

Χώρος καλαίσθητος, λιτός και πολλά χαμόγελα μας υποδέχτηκαν, με το αγέρωχο βλέμμα του Κρητίκαρου Ν. Ξυλούρη, το κεφαλομάντηλο και την κρητική κατσούνα συντροφιά η κουβέντα ξεκίνησε αβίαστη, της παρέας.

Μα καλά καινούργιο μαγαζί τέτοια εποχή, τι είχατε στο μυαλό σας;

“Στην καρδιά περισσότερο”, μας απαντά με χαμόγελο η κ. Γιαννοπούλου-Ντούρου περιγράφοντας το παραδοσιακό μουσικό μεζεδοπωλείο-ταβέρνα ως την πραγματοποίηση ενός ονείρου μα και την υλοποίηση μιας ιδέας που ήρθε να προσθέσει κάτι που δεν υπήρχε στην πόλη.

«Στη σκέψη μας ήταν να παντρέψουμε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, τα μαγειρευτά της μαμάς και της γιαγιάς μας, με την καλή μουσική κι όλο αυτό να το προσφέρουμε στον κόσμο κάνοντας το μαγαζί μια παρέα», συνεχίζει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος περιγράφοντας με καμάρι τα όσα ενθαρρυντικά έχει εισπράξει από τους πελάτες του «Μεζέ-Μεζέ».

Έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο «Μαδαρίτη» Σταύρο Ντούρο η μουσική δεν θα μπορούσε παρά να έχει σημαντική θέση στο όλο εγχείρημα.

Ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα πλημμυρίζουν το χώρο, ενώ αντίστοιχα live-θεματικές βραδιές που συνοδεύονται από την ανάλογη κουζίνα αποτελούν σήμα κατατεθέν του καταστήματος.

Ήδη στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα έχει πάρει τη θέση του τα μεσημέρια της Πέμπτης ο Θανάσης Μαργιάνος με την παρέα του σε πανέμορφες ρεμπέτικες διαδρομές, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν τα βράδια της Παρασκευής παραδοσιακές μουσικές από την Κρήτη, τη Σμύρνη, τις Κυκλάδες κ.α, με το κέφι να απογειώνεται τα μεσημέρια της Κυριακής με το Μ. Χώτο και τη Χρ. Ιερωνυμάκη σε δρόμους λαϊκούς και αγαπημένους.

«Αγνά υλικά και αγνές… προθέσεις» θα μπει στην κουβέντα ο Σταύρος Ντούρος περιγράφοντας ντόπια προϊόντα μα και πιάτα που έρχονται να «δέσουν» με τις μουσικές που επιλέγονται κάθε φορά, προσφορά του καταστήματος.

Μαστίχα Χίου, τσικουδιά από την Κρήτη, φάβα Σαντορίνης, τσίπουρο, κρασί, ρακί, ρακομέλο και μπύρες με επιλογές από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, μα και της ώρας, μαγειρευτά και δροσερές σαλάτες περιλαμβάνονται στο μενού, ενώ το κατάστημα παρέχει και «πακέτο», έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι 80 ατόμων.

Μεγάλη όρεξη και μεράκι από το νέο κατάστημα που άνοιξε στη συνοικία της Νεάπολης (Δαβάκη 36, Λάρισα), με τη μαντινάδα του Σταύρου Ντούρου να δίνει με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα του: “το νέο στέκι άνοιξε για γλέντια και παρέα, ΜΕΖΕ-ΜΕΖΕ το όνομα και τα περνάμε ωραία”!!

Υπάρχει τίποτα καλύτερο παρ΄εκτός μια βόλτα μέχρι τη Νεάπολη;

INFO: ΜΕΖΕ-ΜΕΖΕ Δαβάκη 36, Λάρισα

Ώρες λειτουργίας: Από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ)

Τηλ. : 2414006699 και 6972037865

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ