ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Κάνει λόγω για συμφέροντα που τον ανέτρεψαν και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν δεν αποκατασταθεί το όνομά του

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών με έτος ίδρυσης το 2012 και με βάση το νόμο 4015/2011 ξεκίνησε με 100 ιδρυτικά μέλη προκειμένου να είναι παρών και να βοηθήσει τους αγρότες και να διατηρήσει το πνεύμα του «συνεταιρίζεσθαι».

Το 2016 τα μέλη του αυξήθηκαν περίπου στα 300 και μαζί ξεκίνησαν και 2 ομάδες παραγωγών. Αυτή των οσπρίων και αυτή της βιομηχανικής ντομάτας, με δικό τους εσωτερικό κανονισμό και τριμελή διαχειριστική επιτροπή που είχε την ευθύνη της εξέλιξης των αντίστοιχων ομάδων.

Αυτό που έφερε κοντά στον ΑΣ τους αγρότες αλλά και χιλιάδες δικαιούχους παραγωγούς ήταν το πρόγραμμα ΟΣΔΕ, για το οποίο λήφθηκε επ’ ονόματί του σχετική άδεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2014.

Φτάσαμε μαζί με πολλούς συνεργαζόμενους αγροτικούς συν/σμούς του νομού Λάρισας και με 11 κέντρα εξυπηρέτησης  οι δηλώσεις του 2016 να αγγίξουν τον αριθμό των 10.800, με τζίρο σχετιζόμενο με το έργο αυτό ύψους περί τα 800.000 € και με μόνιμο προσωπικό 10 ατόμων και έκτακτο 40 ατόμων. Δημιουργήσαμε υπεραξία στον Α.Σ. και πάγια περιουσιακά στοιχεία  ο οποίος έγινε ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκτέλεσης του ΟΣΔΕ πανελλαδικά.

Τώρα το πώς και το γιατί έγινε το λεγόμενο «πραξικόπημα»

Μια μειοψηφία μελών του ΑΣ, που δεν έχουν την αρμόζουσα συνεταιριστική συμπεριφορά, προσπάθησαν ξεκινώντας από τη Γενική Συνέλευση του ΑΣ το Δεκέμβριο του 2016 να χαλάσουν τη Γ.Σ.και  να προκαλέσουν έκτακτες εκλογές με κατηγορίες για κακοδιαχείριση , για έλλειμμα διοίκησης και ψευδείς κατηγορίες περί οικονομικού ελλείμματος άνω των 20.000 € (όπως αλώστε αποδείχθηκαν ως τέτοιες, δηλαδή ψευδείς από τον έλεγχο που ζητήθηκε από τους ίδιους). Απέτυχαν δεύτερη φορά να πάρουν τη πλειοψηφία του Δ.Σ. στις εκλογές του Φεβρουαρίου 2017, την οποία οι αγρότες εμπιστεύθηκαν το πρόσωπό μου και την ομάδα μου.

Η ομάδα αυτή αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Κιλελέρ Τσινούλη Τριαντάφυλλο, τα μέλη Καλογιάννη Παναγιώτη, Βαρδούλη Γεώργιο, Γκανιάτσα Γεώργιο και Καραίσκο Γεώργιο, οι οποίοι 3 πρώτοι είναι οι υπεύθυνοι της διαχειριστικής ομάδας της ντομάτας του ΑΣ, κατάφεραν, σε συνεργασία με τον Παπαδόπουλο Φώτη, ο οποίος ήταν στη δική μου ομάδα και με την παρακίνηση και υποστήριξη και των Ντογκούλη Δημήτρη και Παπαδούλη Ευδοξίας, που ήταν οι δυνάμει σχετικής συμβατικής σχέσεως με τον Α.Σ. συν-διαχειριστές και συν-εκτελεστές του έργου που αφορούσε το ΟΣΔΕ,να υποσκάψουν την εμπιστοσύνη που υπήρχε στο πρόσωπό μου. Ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που απλά εκτέλεσε την συναπόφασή τους, αποσύροντας την ψήφο εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπό μου και τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Διαφαίνεται ότι από τις συζητήσεις και από τις  προτάσεις μου προς το Δ.Σ. για το σχεδιασμό του ΟΣΔΕ για το επόμενο έτος (όπως μεταξύ άλλων και η μείωση του τιμοκαταλόγου για να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός ο ΑΣ και να συνεχίσει να προσφέρει έργο προς τους αγρότες, ενόψει του ότι ο σκοπός του δεν είναι το κέρδος)και την αναγνώριση των ομάδων παραγωγών, προκειμένου να εκτελέσουν προγράμματα της ΕΕ, οι οποίες προτάσεις θα ήταν προς όφελος του Α.Σ., των μελών του και κατ’ επέκταση του αγροτικού κόσμου, ήρθα σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της νεοπαγούς προσωπικής εταιρείας, που δημιούργησαν οι συν-διαχειριστές του ΟΣΔΕ, οι οποίοι σημειωτέο είναι πως χωρίς απόφαση Δ.Σ.του ΑΣ για λύση της συνεργασίας μας, οικειοποιήθηκαν το σύνολο των δεδομένων, πελατών, προσωπικού και υποδομών του έργου του ΟΣΔΕ για το τρέχον έτος 2017.

Το τραγικότερο όλων ήταν ότι  από τις 15 Μαΐου 2017 μετέφεραν ηλεκτρονικά στη προσωπική τους εταιρεία πάνω από 9000 δηλώσεις δικαιούχων που το περασμένο έτος είχαν κάνει τις δηλώσεις τους στον ΑΣ, αφήνοντας σ’ αυτόν λιγότερες από 1.000 δηλώσεις. Άρα μικρότερος τζίρος , μόνο 3 άτομα προσωπικό, κανένα κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών από τα 11 στο νομό Λάρισας και βέβαια πολιτική τιμολογιακή που υπαγορεύονταν από μη μέλη του ΑΣ και άτομα εκτός του Δ.Σ. Από επιχειρηματίες.

Αυτό ακριβώς στις 28 Μαΐου 2017 κατήγγειλα στο Δ.Σ , παρουσία του νομικού συμβούλου ως όφειλα ως πρόεδρος, μόλις διαπίστωσα τις εξόφθαλμα αντισυμβατικές και παραβιάζουσες τα συμφέροντα του Α.Σ. ενέργειες της εταιρείας «Ντογκούλης – Παπαδούλη ΟΕ», (όπως παραπλάνηση των δικαιούχων ΟΣΔΕ, οι οποίοι είχαν ηλεκτρονική πρόσκληση από τον ΑΣ αλλά οι διαχειριστές τους τιμολόγησαν στη δική τους εταιρεία) οι οποίες ενέργειες κατ’ εμέ πρόσβαλαν το κύρος του ΑΣ και ζημίωναν αυτόν πολλαπλά. Στα πρακτικά του  συγκεκριμένου Δ.Σ., που υπήρξε απαρτία, υπάρχει ομόφωνη απόφαση των μελών του περί καταγγελίας της συμπεριφοράς των συν-διαχειριστών του ΟΣΔΕ και της εταιρίας τους.-

Εντός 48 ώρες η καταγγελία μου στο ΔΣ για το τι συμβαίνει μετατράπηκε με πρόταση μομφής του κ. Γκανιάτσα εναντίον μου για κακή λειτουργία του συν/σμού και ότι για το ότι οι μετακινήσεις μου εντός της χώρας για λόγους θεσμικούς έγιναν χωρίς απόφαση του Δ.Σ., ενώ υπάρχει επ’ αυτού έγκριση  της Γ.Σ., καθώς και το ότι δήθεν τελέσθηκε υπεξαίρεση από μέρους μου!

Αυτοί οι στερούμενοι έστω και ελάχιστης τεκμηρίωσης ισχυρισμοί ήταν οι λόγοι που χρησιμοποίησαν τόσο ο κ. Παπαδόπουλος Φώτης, όσο και οι άλλοι για να πετύχουν την ανατροπή μου, αφήνοντας στην άκρη και στην ουσία κουκουλώνοντας την προηγούμενη απόφαση του σώματος για καταγγελία των συν-διαχειριστών του ΟΣΔΕ.

Άρα αυτό που δεν έγινε στη Γ.Σ. του ΑΣ. Αυτό που δεν έγινε στις εκλογές τον Φλεβάρη, το κατάφεραν με λάσπη και συκοφαντία να το πετύχουν στις 2 Ιουνίου 2017.

Καθόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να δούμε το γεγονός ότι οι συκοφάντες  αυτοί που «δημιούργησαν» το θέμα αυτό στα χωριά του κάμπου και όχι μόνο και μηχανεύθηκαν την όλη πλοκή για να με «απαλλάξουν» από τα καθήκοντά μου έλκουν την καταγωγή τους  από την Χάλκη Λάρισας, όπου κατάγεται και ο ένας εκ των μελών της εταιρίας που υφάρπαξε από τον ΑΣ το έργο του ΟΣΔΕ το τρέχον έτος.

Τα συμπεράσματα στους αγρότες και τους πολίτες του νομού Λάρισας.

100 ημέρες μετά από όσα συνέβησαν, έγινε ένα Δ.Σ. του ΑΣ στις 21/7/2017, χωρίς να είναι ακόμη καθαρογραμμένα τα πρακτικά, όπου, με παρουσία του λογιστή – ελεγκτή που όρισε προφορικά ο νέος Πρόεδρος Παπαδόπουλος Φώτης, ενημερωθήκαμε προφορικά, σε ερώτηση του πρώην ταμία και μέλος του συν/σμού Νούλα Νικόλαου, για τα αποτελέσματα του ενδελεχούς ελέγχου που προηγήθηκε στο μεσοδιάστημα αυτό και ειδικότερα για το δήθεν έλλειμμα που επικαλέστηκαν οι συνάδελφοι και για τα δήθεν πλαστά  τιμολόγια από τον πρόεδρο και τον ταμία. Η απάντηση του νέου λογιστή ήταν αποστομωτική. Δεν βρέθηκε ούτε έλλειμμα ούτε κανένα πλαστό τιμολόγιο! Αναμένω ακόμη την γραπτή εισήγηση του ελέγχου από το λογιστή…

Παρόλες τις αγωνιώδεις και επιτυχείς εκ του αποτελέσματος προσπάθειεςτους να καθαιρεθώ από Πρόεδρος δεν μπορούν να με εξοστρακίσουν από το Δ.Σ. του ΑΣ, στο οποίο παραμένω μέλος. Με την ιδιότητά μου αυτή θα προκαλέσω, βάσει των καταστατικών προβλέψεων,Γ.Σ. των μελών του. Εκεί θα αποκαλυφθεί γι’ ακόμη μία φορά η αλήθεια.

Ζητώ όμως και θα το πετύχω, όπως δημόσια υπήρξα θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης και κατηγορήθηκα βαριά ως κλέφτης και κακοδιαχειριστής,δημόσια να αποκατασταθεί το όνομά μου και  η συνεταιριστική και συνδικαλιστική μου συμπεριφορά, ειδάλλως είμαι υποχρεωμένος απέναντι πρώτα στην οικογένεια μου κατά πρώτον και μετά στο αγροτικό κίνημα, το οποίο πιστά υπηρετώ μια ζωή να ενεργήσω νομικά.

ΑΓΡΟΤΗΣ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΣ

ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com