ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙ.ΖΩ.

Ανοικτή Επιστολή – Διαμαρτυρία του προέδρου και ιδρυτικού μέλους της ΕΠΙΖΩ Ξ. Λέτσα*

Ως Πρόεδρος του ΔΣ & Ιδρυτικό μέλος της Επι.Ζω., Εθελοντής & Α΄ Υπαρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Λάρισας (σε ποινή απομάκρυνσης!!!) παρακαλώ να φιλοξενήσετε τη δική μου εκδοχή – απάντηση στα αναφερόμενα της επιστολής του ΕΕΣ.

Οι ανακρίβειες και ψεύδη της επιστολής λίβελλου, έχουν να κάνουν με παντελή ή ¨επιλεκτική¨ άγνοια της πραγματικότητας, άγνοια η οποία αγγίζει ή και ξεπερνάει τα όρια της δυσφήμισης και της αήθους συκοφαντίας.

Η Επι.Ζω. είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ). Ιδρύθηκε το 2012και δραστηριοποιείται νόμιμα σε όλη την Ελλάδα με σκοπό και αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης Εκπαίδευσης. Τα έσοδα της προέρχονται από την υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων. Τα 2/3 των δράσεων της παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η Επι.Ζω. έχει τα δικαιώματα από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και υλοποιεί πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το ERC είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση στην Ευρώπη.Οι Εθελοντές Εκπαιδευτές που αξιοποιεί η Επι.Ζω. είναι πιστοποιημένοι από το ERC και διαθέτουν πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία και γνώσεις.

Η Επι.Ζω. ουδέποτε έλαβε δωρεές από κανένα Ιδιώτη ή Φορέα ¨έναντι των εκπαιδεύσεων που πραγματοποιεί¨. Η μοναδική δωρεά που αποδέχτηκε ήταν ένας Απινιδωτήςαπό επιχειρηματία (Εθελοντή Εκπαιδευτής μας). Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός και υλικά που χρησιμοποιούμε για την υλοποίηση των σεμιναρίων εξασφαλίστηκαν με προμήθεια (αγορά) από Ελληνικές εταιρείες. Τα περί χρήσης εξοπλισμού του ΕΕΣ είναι ανακριβή και κακόβουλα.

Αντιθέτως από το 2013 δανείζουμε στον ΕΕΣ εξοπλισμό, για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε διάφορες καλύψεις, καθώς και εκπαιδευτικά προπλάσματα, Απινιδωτές & ειδικό εξοπλισμό για την υλοποίηση σεμιναρίων από τα οποία εξασφαλίστηκαν χρήματα, υλικά και σύγχρονος εξοπλισμός απαραίτητος για την επιχειρησιακή & εκπαιδευτική δράση τωνΣαμαρειτών Λάρισας. Επιπλέον από το 2012 μέχρι και το Μάιο του 2017 η εκπαίδευση των Δοκίμων αλλά και των παλαιοτέρων Εθελοντών Σαμαρειτών στη Λάρισα, γινόταν με εκπαιδευτικό εξοπλισμό που δάνειζε η Επι.Ζω. στον ΕΕΣ.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, ο δανεισμός γινόταν χωρίς απολύτως κανένα αντάλλαγμα, όρο ή δέσμευση για τον ΕΕΣ.

Στην 18χρονη παρουσία & πορεία μου στο Ερυθροσταυρικό Κίνημα παρείχα ανιδιοτελώς υπηρεσίες ως Εθελοντής και ως μέλος της Εθελοντικής Διοίκησης και το μοναδικό μου κέρδος ήταν η Ηθική & Ψυχική ικανοποίηση της προσφοράς μου στην Ελληνική Κοινωνία. Αυτό, πιστεύω, μου δίνει το δικαίωμα να ρωτήσω τον ¨Αρχηγό Ελλάδος¨:

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται ανώνυμες αλλά ¨διασταυρωμένες πληροφορίες¨ και να κατηγορεί – δυσφημίζει την Επι.Ζω. που αποδεδειγμένα στήριζε το έργο του ΕΕΣ;;

Πότε και με τι είδους εξοπλισμό προμήθευσε η Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ το τμήμα Λάρισας;;

Ο ¨υπάλληλος¨ Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του ΕΕΣ (του Τομέα Σαμαρειτών) που συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δράσεις του ERC(με φορείς όπως η Επι.Ζω.) τιμωρήθηκε;

Τι ενέργειες έκανε για την επιβολή κυρώσεων στον στενό συνεργάτη και συνάδελφό τουενώ γνωρίζει από τις 29/6 για την παραπάνω ¨δραστηριότητα¨;

Αποφασίζει αυθαίρετα& αυτόνομα ή εκτελεί εντολές άνωθεν ως απλός υπάλληλος που είναι;

Έχει ήσυχη τη συνείδησή του; Έχει συνείδηση;

Οι Εθελοντές Πανελλαδικά, διαθέτουν Μνήμη, Αντίληψη, Λογική, Κρίση και Άποψη ώστε να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, καταδικάζοντας τακτικές εκφοβισμού και εκμετάλλευσης, της Εθελοντικής τους προσφοράς και παρουσίας, από ¨ορισμένους¨ οι οποίοι εξυπηρετούν  ιδιοτελείς σκοπούς.

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες,συντηρώ & ζω την Οικογένειά μου από την εργασία μου στο ΕΚΑΒ τα τελευταία 19 χρόνια.

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον διέθετα και θα συνεχίσω να διαθέτω σε Εθελοντικές Δράσεις όπως έκανα 18 χρόνια τώρα.

Επίσης δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος που αφορά την Επι.Ζω. και εμού προσωπικά.

Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση στους Αναγνώστες σας

*Ο Ξενοφών Λέτσας είναι:

Πρόεδρος ΔΣ & Ιδρυτικό μέλος της Επι.Ζω.

Εθελοντής Α΄ Τάξεως ΕΕΣ,  Διασώστης ΕΕΣ, Εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών ΕΕΣ.

Α’ Υπαρχηγός Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας ΕΕΣ.

CourseDirectorERC, InstructorTrainerERC.

Υπεύθυνος Γραφείου Εκπαίδευσης & ΙΕΚ ΕΚΑΒ Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ