ΤΟ ΠΟΚΕΛ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7ήμερη περιηγητική εκδρομή του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, στις Δαλματικές ακτές. Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. περιηγηθήκαν στο Βελιγράδι, στη Λευκή πόλη του Δούναβη, στο Ζάγκρεμπ, στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και στην Άνω πόλη

και περπάτησαν στο δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε, με τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας, 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες.

Περιηγήθηκαν στο Ζαντάρ, πρωτεύουσα της Δαλματίας, μια πόλη με πλούσια κληρονομιά, παγκόσμιας σημασίας κι εντυπωσιάστηκαν από το Ρωμαϊκό κάστρο-παλάτι του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, στο Σπλιτ, κτισμένο τον 4ο αιώνα μ.Χ., που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης.

Επισκέφτηκαν το μεσαιωνικό Τρογκίρ, μια πόλη-νησί, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco κει ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ (η πιο γνωστή μεσαιωνική πόλη του κόσμου), στο Κότορ, με την υπέροχη αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης και την γραφική Budva, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Τέλος, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Τιράνων, επισκεπτόμενοι τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ