ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με την απορρόφηση όλων σχεδόν των παιδιών, ξεκινάει η χρονιά για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Το πρωί της Δευτέρας, τελέστηκαν οι αγιασμοί σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη

να παρίσταται στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Παιδικό Σταθμό.

Ο κ. Καλογιάννης,  στο σύντομο χαιρετισμό του, και πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά που γίνεται στους Παιδικούς Σταθμούς και γενικότερα στις κοινωνικές δομές του Δήμου πολιτική, κάνοντας ειδική αναφορά και στην ανταπόκριση των οικογενειών της Λάρισας στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», αλλά και στην απογευματινή λειτουργία Παιδικών Σταθμών.

Επίσης, υπογράμμισε ότι πλέον η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικής μοριοδότησης, βάζοντας έτσι τέρμα σε οποιαδήποτε παρέμβαση και κατ’ επέκταση αισθήματος υποχρέωσης προς πολιτικούς ή άλλους παράγοντες.

Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων διαβεβαίωσε πως σχεδόν όλες οι αιτήσεις θα ικανοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος δρομολογεί την ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη, ενώ σύντομα θα λειτουργεί και το κεντρικό μαγειρείο.

Ο κ Καλογιάννης, ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη των οικογενειών μέσω  χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και της διαδικασίας των voucher.

Χαιρετισμό στον αγιασμό, απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τα οποία όπως είπε «αποτελούν το καθημερινό μας μέλημα και πρέπει να τα στηρίξουμε την νέα χρονιά που ξεκινά», καθώς και η διευθύντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Μετά τον αγιασμό τα παιδιά οδηγήθηκαν από τις παιδαγωγούς στις αίθουσες λαμβάνοντας ως δώρο από ένα παγουρίνο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ