ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Δήμος μας συμμετέχει  για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας

και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Οι  ενημερώσεις ,εκδηλώσεις  και οι δράσεις  καθώς και οι παρεμβάσεις με τις υπηρεσίες του δήμου  έχουν σαν σκοπό να συμβάλλουν στη δημιουργία συνείδησης για την κυκλοφορία στην πόλη με γνώση και σωστή εφαρμογή του κ.ο.κ.

Ο Δημοτική αρχή ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια εδώ και πολύ καιρό στην πόλη του Τυρνάβου με οριοθέτηση θέσεις ΑΜΕΑ με σήμανση  STOP , καθρέπτες στον Αμπελώνα για διευκόλυνση των οδηγών σήμανση για το 2 ο Δημοτικό του Αμπελώνα και τοποθέτηση πολλών σημάτων στους δρόμους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με την σημερινή  ενημερωτική συγκέντρωση με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου μας  όπου θα ζητηθεί η βοήθειά τους ώστε τα σχολεία να γίνουν  εργαστήρια αναπαραγωγής της σωστής οδικής συμπεριφοράς διότι, η συμπεριφορά μας ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, είναι θέμα Παιδείας.

Οι δράσεις που σχεδιάζουμε για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας  θα είναι άλλες με προσωρινό  άλλες με μόνιμο χαρακτήρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ (ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΕΑ, STOP) ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ(ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ)

ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ  ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ.

ΣΤΕΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Με το ΣΒΑΚ πρόβλεψη  να ενωθούν τα τοπικά διαμερίσματα Τυρνάβου-Αμπελώνα-Ροδιά-Δελερίων-Αρυροπουλίου-Τυρνάβου με ποδηλατοδρόμο.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΣΗ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ (ΚΛΑΔΕΜΑ) ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΤΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ,  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ