ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η συνάντηση των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Τυρνάβου με τη δημοτική αρχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά τη Δευτέρα για τους μαθητές.

Μιλώντας στη συνάντηση ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, τόνισε ότι  εκτιμώντας το σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο των εκπαιδευτικών αλλά και αυτό των μαθητών και των οικογενειών τους η  Δημοτική Αρχή, θα σταθεί δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ρόλο συνεργατικό, ώστε να εξασφαλιστούν  και φέτος οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων είπε ότι όπως  κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος προετοίμασε τα σχολεία,  με βελτιώσεις των προαύλιων χώρων, βελτίωση υποδομών, επιδιόρθωση των φθορών κλπ, έτσι ώστε οι μαθητές να βρουν τα σχολεία τους όπως τους αξίζει. Και το φετινό καλοκαίρι  συνεχίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με απαρέγκλιτο στόχο στο εγγύς μέλλον  όλα τα σχολεία του Δήμου  να βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση.Μίλησε για τις εργασίες που έγιναν οι οποίες αγγίζουν το ποσόν των 300.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια (επισκευάστηκαν πέντε σκεπές).

Οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου στα σχολικά κτίρια σημείωσε ο κ Σαρχώσης, γίνονται με κριτήριο την παλαιότητα των σχολικών κτιρίων αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής ζωής, βάζοντας κάθε φορά προτεραιότητες.

Η δέσμευση της Δημοτικής αρχής για σχολεία αντάξια των προσδοκιών των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων συνεχίζεται και αυτό  βλέπουμε σήμερα να  αναγνωρίζει στο σύνολό της, η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Χρήστος  Τσιόπας υποστήριξε ότι στο θέμα της καθαριότητας θα γίνεται ότι είναι δυνατόν για να είναι τα σχολεία με περιποιημένο το πράσινο , να έχουν κάδους ανακύκλωσης αλλά και πράσινους καθώς και κάδους κομποστοποίησης. Μάλιστα κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν ώστε να ενεργοποιήσουν σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την ανακύκλωση, το νερό, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κατσικαβέλας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει  να λυθούν  τα προβλήματα που θα προκύψουν μέσα στη σχολική χρονιά.

Η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής κ. Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη αναφέρθηκε  σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν τις σχολικές επιτροπές, το καθεστώς εργασίας των καθαριστριών και τηνδημιουργία γραφείου εκπαίδευσης στο Δήμο για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2017 και ζητήθηκε  η βοήθειά τους ώστε τα σχολεία να γίνουν  εργαστήρια αναπαραγωγής της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

 

Οι Διευθυντές από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στην κάθε σχολική μονάδα και για τις παρατηρήσεις τους οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής σημείωσαν ότι κάποια από τα προβλήματα θα βρουν τη λύση τους άμεσα και κάποια με την επόμενη χρηματική κατανομή και κάποια άλλα θα προγραμματιστούν για αργότερα.

“Η συνάντηση αυτή πραγματικά επιβεβαίωσε το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και τη δημοτική αρχή, ενώ διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά, τόσο το ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας των σχολικών μονάδων για να υποδεχθούν τους μαθητές, όσο και η ετοιμότητα του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου  για να αντιμετωπίσει λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα”, σημείωσε μετά το πέρας ο κ. Τσιόπας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ