ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ» ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ

Ο ζωγράφος – σκηνογράφος  Ντίνος Γιωτόπουλος για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει στην αυλή του σπιτιού του, στις Νέες Καρυές Λάρισας, την καθιερωμένη πλέον ετήσια πολιτιστική βραδιά. Προσκεκλημένοι στην φετεινή εκδήλωση είναι ο ζωγράφος Αλέξανδρος Καγιάς και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαπαρδώνης.

Ο πρώτος θα παρουσιάσει 40 έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από την εποχή των λαϊκών πάλκων και των ρεμπέτικων κομπανιών. Τα έργα είναι φτιαγμένα από ακρυλικά χρώματα και σχετικά μικρών και μεσαίων διαστάσεων. Τον καλλιτέχνη θα παρουσιάσει ο οικοδεσπότης Ντίνος Γιωτόπουλος.

Ο δεύτερος προσκεκλημένος συγγραφέας Γιώργος Σκαπαρδώνης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει για το βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης», που πρόσφατα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Το συγγραφέα και το έργο του θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης και η φιλόλογος – ποιήτρια Εύα Πάικου.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ, θεατρική ομάδα Νίκαιας με θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σκαπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης»  σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη και επιμέλεια μουσικής Πατρούλα Χριστοδούλου.

Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Κατσαούνης Δημήτρης, Κουτζαηλία Χαρούλα, Μουρνούρας Βασίλης,  Μπόζαρλης Γιώργος, Μπόζαρλη Σταυρούλα, Ράπτη Γεωργία, Τόγκα Χριστίνα, Άννυ Χατζή.

Την βραδιά θα κλείσει το μουσικό σχήμα των μουσικών – συνεργατών της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ Ασπασία Αγοοαστού (πιάνο), Χρήστος Γκουλέτσος (βιολί), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν), Γιώργος Κουλιόπουλος (κόντρα μπάσο) ερμηνεύοντας συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στη αυλή με εκλεκτό οίνο προσφορά του Τυρναβίτικου οίκου Σταυράκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.