ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΣΩ ΘΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με στόχευση τη δημιουργία του θεσμού «Ιπποκράτης-Η Αέναη επιστροφή» μέσω του οποίου η Λάρισα θα αναδειχθεί ως Ιπποκρατική πόλη, ο δήμος Λαρισαίων προχωρά στο όλο εγχείρημα συνδιοργανώνοντας εκδήλωση-παρουσίαση του έργου του Γιάννου Αιόλου «Corpus Aeternum» από τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ

σε διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Κτιστάκη και εικαστικό δρώμενο του Χρήστου Παπανικολάου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό», τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να επισημαίνει πως «η πόλη αποκτά μια ταυτότητα με την αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη».

Στην τεράστια σημασία της εκδήλωσης για την ανάδειξη της ζωής και του έργου του Ιπποκράτη στη Λάρισα αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΙΣΛ κ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Παν. Θεσσαλίας κ. Στεφανίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Χαλιαμπάλιας, ενώ οι δύο καλλιτέχνες κκ Αίολος και Παπανικολάου χαρακτήρισαν το έργο «κορυφαία στιγμή για τη Λάρισα», καλώντας τους θεατές σε ένα μοναδικό μουσικό και εικαστικό ταξίδι.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» έχοντας την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το βράδυ, στον προαύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, ενώ στο πλαίσιό της έργα του γνωστού εικαστικού Χρ. Παπανικολάου θα προβάλλονται στην πρόσοψη του κτιρίου του Μύλου.

Σημειώνεται πως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διακεκριμένος Λαρισαίος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ