ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οπως όλα δείχνουν μετά τις πολλές ενστάσεις που εκφράζονται κυρίως από εκπαιδευτικούς μάλλον θα μείνει στα χαρτιά το σχέδιο του δήμου Λαρισαίων για μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ Λάρισας, στο χώρο του πρώην αθλητικού γυμνασίου.

Ηδη η προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα μετακόμιση και η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του ειδικού σχολείου στις νέες εγκαταστάσεις αναβλήθηκε αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος, οι οποίες όμως σύμφωνα με εκπαιδευτικούς του σχολείου δεν επαρκούν αφού διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα τόσο στην επικοινωνία μεταξύ των αιθουσών, όσο και στη χρήση των τουαλετών του σχολείου.

Ενα επιπλέον πρόβλημα είναι και ο διαχωρισμός του ειδικού σχολείου από το ΓΕΛ που λειτουργεί στο ίδΙο συγκρότημα,αφού μέχρι σήμερα τα δύο σχολεία χωρίζει ένα συρματόπλεγμα.

Και ενώ από το δήμο είναι αισιόδοξοι ότι σε ένα περίπου μήνα θα μπορέσει να γίνει η μετεγκατάσταση οι εκπαιδευτικοί που εξέφρασαν επιφυλάξεις συνεχίζουν να θεωρούν αρκετά αισιόδοξο το στόχο.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα παιδιά θα εξακολουθούν άγνωστο για πόσο ακόμη διάστημα να φοιτούν σε ένα επίσης ακατάλληλο σχολείο όπως είναι αυτό που στεγάζει σήμερα το ειδικό σχολείο ΔΑΔ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ