ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΛΥΓΑΡΙΑ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

Την εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι αγρότες της Λυγαριάς Τυρνάβου, Κοιλάδας και Φαρσάλων μετά το “χτύπημα” της χαλαζόπτωσης που “έπνιξε” στην κυριολεξία τις σοδειές τους επισημαίνει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου,

ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

“Οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς … χάθηκαν κάτω από τις λάσπες και οφείλετε να κινητοποιηθείτε για να κρατήσετε… όρθιο τον κλάδο, που σηκώνει στις… πλάτες του την Ελληνική Οικονομία, δίνοντας άμεσα στους πληγέντες ικανοποιητικές αποζημιώσεις και προωθώντας…. ανακουφιστικά μέτρα ενίσχυσης, μέσα από χρηματοδοτικά  εργαλεία που θα καταστήσουν τον πρωτογενή τομέα… πρωταγωνιστή στις θετικές εξελίξεις της χώρας μας” αναφέρει  στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Κατσιαντώνης, τονίζοντας έτσι το… επείγον της κατάστασης για.. πράξεις μέσα από ενέργειες που θα ορθώσουν ξανά τον κλάδο της γεωργοκτηνοτροφίας.

Ο Βουλευτής Λάρισας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αφανισμό των μικροκαλλιεργητών σε περίπτωση απαξίωσης των προβλημάτων τους από την Πολιτεία, περιγράφοντας ως… ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, την μηδενική συγκομιδή και τη στροφή της αγοράς σε εισαγωγές προϊόντων, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση εσόδων και την εκτόξευση εξόδων…. σε ένα νομό που κατέχει κυρίαρχη θέση στην παραγωγή ποιοτικών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ