BRILL’S BACK TO SCHOOL #2

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καιρός μπορεί ακόμα να είναι παραπλανητικός και να μην αφήνει το μυαλό μας να αγκυροβολήσει στην πραγματικότητα, ωστόσο τη Δευτέρα γονείς και παιδιά θα ξυπνήσουν νωρίς νωρίς όχι για να κολυμπήσουν σε κάποια παραλία αλλά για να τους ραντίσει ο ιερέας στον καθιερωμένο αγιασμό.

Το δικό μας ραντεβού δίνεται μια βδομάδα μετά στις 18 Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε σας περιμένουμε καθημερινά 10 – 13.30 και 6- 9.

Είναι γεγονός ότι η πιο δύσκολη και υπεύθυνη δουλειά των γονέων είναι η επιλογή των σωστών παιδαγωγών. Χρέος των γονέων πριν εμπιστευτούν την εκπαίδευση των παιδιών τους σε κάποιον είναι να σκεφτούν ορισμένες σημαντικές παραμέτρους. Αρχικά, ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό όν που έχει ανάγκη να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους της ηλικίας του από διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως σχολεία και γειτονία. Μια τάξη σε ένα φροντιστήριο Αγγλικών είναι ένα τέτοιο ιδανικό περιβάλλον για τα παιδιά να βρεθούν, να γνωριστούν, να συνεργαστούν, να μιλήσουν και να μάθουν μέσω της ευγενούς άμιλλας. Στη συνέχεια, όταν ένα παιδί βρίσκεται απομονωμένο σε ένα κλειστό δωμάτιο με ένα καθηγητή στερείται των κινήτρων βελτίωσης της απόδοσης του, στερείται τη χαρά της ομαδικής δημιουργίας και στερείται την ανάπτυξη φιλιών ζωής.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι καθρέφτες. Επηρεάζονται εξίσου από τους γονείς και τους καθηγητές. Γι’ αυτό το λόγο ο καθηγητής δεν πρέπει απλώς να μεταδίδει στείρα γνώση αλλά να είναι για το παιδί φίλος και συνοδοιπόρος. Ο καθηγητής θα πρέπει να έχει το κατάλληλο εκπαιδευτικό υπόβαθρο όχι μόνο για να επικουρεί τους μαθητές αλλά και για να τους παροτρύνει να θέτουν υψηλότερους στόχους. Εξάλλου η αποδοτικότητα του μαθήματος είναι συνάρτηση της ελκυστικής διδασκαλίας.

Εμείς εδώ στην οικογένεια του Brill πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε όλα τα παραπάνω σε σας και τα παιδιά σας και σας θέλουμε δίπλα μας στο μαγικό ταξίδι της γνώσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ