ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ μα και στον απόηχο του θερμού επεισοδίου Κούγια-Μελισσανίδη η ΑΕΛ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL γνωρίζοντας την ήττα με 4-0, μετά από τραγική εμφάνιση και αφού αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 49’

λόγω της ανόητης αποβολής του Αγκάνοβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά σε αντίπαλο!

Τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους παίκτες του Α. Πάους να δίνουν γήπεδο στους αντιπάλους τους, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο αφού μόλις στο 4’ ο  Μπακάκης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Μάνταλος με εξαιρετικό γυριστό απ’ το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για το 1-0!

Το γρήγορο γκολ έβαλε φτερά στους Ενωσίτες που απείλησαν και πάλι στο 9’ όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη αυτός μπήκε στην περιοχή και έπιασε το σουτ με το Μπόζοβιτς να λέει «όχι» απομακρύνοντας τον κίνδυνο με τα πόδια, ενώ και στο 16’ ο κίπερ της ΑΕΛ αντέδρασε σωστά μπλοκάροντας καλοχτυπημένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Με εμφανές πρόβλημα στην αριστερή τους πλευρά τους οι «βυσσινί», καθώς ο Γουάλας έδειχνε εκτός κλίματος, οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει σταδιακά χωρίς η ΑΕΛ να δημιουργεί κάτι στην επίθεση, αφού λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου το σουτ του Ρέντζα πέρασε απελπιστικά άουτ, μακριά από τα δοκάρια του Ανέστη.

Η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της στο 35’ όταν ο Λιβάγια «χάζεψε» την άμυνα κατεβάζοντας τη μπάλα με πλάτη στο τέρμα και έβγαλε την ασίστ στον Κλωναρίδη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0!

Η πρώτη ουσιαστική αντίδραση της ΑΕΛ καταγράφηκε στο 37’ όταν ο Γιόχανσον πρόλαβε το Ζίζιτς, ενώ στο 40’ ο ασταμάτητος Λιβάγια λίγο έλειψε να σημειώσει και τρίτο τέρμα για την Ένωση, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς που απλά παρακολουθούσε τη φάση!

Με δύο αλλαγές εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ, αφού Ντέλετιτς και Λεοζίνιο έδωσαν τη θέση τους στους Αγκάνοβιτς και Περόνε, ωστόσο ελάχιστα λεπτά μετά ο Αγκάνοβιτς σε μια εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε με αγκωνιά το Βράνιες για να δει στο 49’ την κόκκινη κάρτα του Ευαγγέλου αφήνοντας την ΑΕΛ με 10 παίκτες!

Με την ΑΕΛ ανύπαρκτη και με παίκτη λιγότερο ο Αϊντάρεβιτς επιχείρησε στο 55’ με λόμπα να «κρεμάσει» το Μπόζοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα συρτό σουτ του Χριστοδουλόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, κάτι που επανέλαβε και στο 59’ μπλοκάροντας αυτή τη φορά επικίνδυνη κεφαλιά του Λιβάγια.

Η είσοδος του Μπακασέτα ως αλλαγή για λογαριασμό της ΑΕΚ (70’) συνοδεύτηκε λίγο αργότερα από γκολ, αφού στο 74’ ο νεοεισελθών βρήκε το χώρο και έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αναγκάζοντας το Μπόζοβιτς να μαζέψει για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα της ΑΕΛ γράφοντας το 3-0!

Θριαμβευτική και η επιστροφή του Αραούχο στους «κιτρινόμαυρους», αφού ο Ενωσίτης στράικερ μπήκε αλλαγή στο 76’ και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έγραψε στο 86’ το 4-0, όταν ο Αϊντάρεβιτς έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Αραούχο με καρφωτή κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπόζοβιτς!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ με σκυμμένο κεφάλι, αφού το εμφατικό 4-0 τα λέει όλα, με τους «βυσσινί» να καταγράφουν μόλις μία τελική προσπάθεια και τον τερματοφύλακά τους Μπόζοβιτς να θεωρείται ως ο μόνος διασωθείς από το… ναυάγιο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια (76’ Αραούχο).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλλας, Γιοβάνοβιτς (78’ Κρίσμαν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46’ Αγκάνοβιτς), Λαγός, Λεοζίνιο (46’ Περόνε), Ναζλίδης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ