ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΤΩΝ 14!!!

14χρονος ξεπέρασε σε τεστ IQ τις επιδόσεις των Αϊνστάιν και Χόκινγκ

Στην «υψηλή κοινωνία» των ιδιοφυών ανθρώπων της Mensa εισήλθε 14χρονος μαθητής, σημειώνοντας σκορ IQ 162, υψηλότερο των Χόκινγκ και Αϊνστάιν, όταν ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το 100! 

Ευφυέστατος και με τη βούλα της κοινότητας των επίλεκτων της διανόησης Mensa είναι πλέον ο 14χρονος Βρετανός Ρτβικ Πατέλ, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο δυνατό σκορ που έχει σημειωθεί ποτέ, ξεπερνώντας το 160 που είχαν σημειώσει οι δύο μεγαλοφυείς επιστήμονες Αλμπερτ Αϊνστάιν και Στίβεν Χόκινγκ.

H απίστευτη βαθμολογία του στα τεστ πνευματικής νοημοσύνης τοποθετεί πλέον τον 14χρονο στο 1% του πληθυσμού.

Ερωτώμενος ο μαθητής γι’ αυτή του την επιτυχία, είπε: «Πραγματικά, δεν περίμενα να μπω, πόσο μάλλον να πιάσω το μέγιστο σκορ. Ηταν απίστευτο! Δεν πρόκειται για το IQ σου, είναι για το τι κάνεις με τη ζωή σου».

Σπουδές και καράτε

Πέρυσι, η εξυπνάδα του τοποθέτησε τον νεαρό μαθητή μεταξύ των 50 κορυφαίων σε εθνικό επίπεδο στην ηλικιακή του ομάδα για τα μαθηματικά. Ο 14χρονος σπουδάζει λατινικά, ελληνικά, γαλλικά και γερμανικά, παίζει φλάουτο και σαξόφωνο, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε και 2 νταν και ελπίζει μια μέρα να σπουδάσει στο Oxbridge. Το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στη Mensa πυροδοτήθηκε όταν παρακολούθησε το Child Genius του Channel 4 στην αρχή του χρόνου. Μεταξύ αυτών ήταν ένα κορίτσι σχεδόν συνομήλικό του -σήμερα-, η Λίντια Σεμπαστιάν.

Το 2015 η 12χρονη τότε Σεμπάστιαν σημείωσε επίσης το μέγιστο σκορ των 162 βαθμών στη δοκιμή νοητικής ευστροφίας των 150 λεπτών που διαρκούν οι δοκιμασίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ