ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΑ πραγματοποίησε κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Λάρισας και Ηρακλείου της Συμπαράταξης, κ.κ. Κώστα Μπαργιώτα και Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς και από τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ και Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Βασίλη Έξαρχο

με τον Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαγγέλη Γιαννούλα. Τα στελέχη του ΕΛΓΑ αποτελούσαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτιμήσεων κ. Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Επόπτης Λάρισας, η κα. Δήμητρα Τάσιου Επόπτρια Μαγνησίας, η κα. Χριστίνα Φιλούλη Επόπτρια Τρικάλων και η κα. Δήμητρα Κούγια, Επόπτρια Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενημερώθηκε για την πορεία των εκτιμήσεων των εκτεταμένων ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες κατά το 2017 στην περιοχή, καθώς και για τις πληρωμές ζημιών του προηγούμενου έτους. Επεσήμανε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού, αλλά και να ολοκληρωθούν οι αλλαγέςστο θεσμικό πλαίσιο ΕΛΓΑ, ούτως ώστε να μπορούν και οι εκτιμήσεις να γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται στους δικαιούχους εγκαίρως, με μεγαλύτερη διαφάνεια και με δικαιότερο τρόπο.

Σύμφωνα με το κλιμάκιο της Συμπαράταξης, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον ΕΛΓΑ στην τύχη του, καθώς το πρόβλημα των μετακινήσεων του προσωπικού δεν έχει ακόμα επιλυθεί, παρά και τις προσπάθειες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατέθεσε επανειλημμένα τροπολογία για το ζήτημα.

Τονίσθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται τους ευρωπαϊκούς πόρους που προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, την κάλυψη από περισσοτέρουςκίνδυνους και τη μείωση του κόστουςασφάλισης για τους παράγωγους. Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεσμεύθηκε, τέλος, να προωθήσει τα θέματα του ΕΛΓΑ στη Βουλή.