Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας

Ο Αριστοτέλης, ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πήρε κάποτε τον Μεγα-Αλέξανδρο και τον πήγε σε έναν τόπο από όπου μπορούσαν να δούν τον Όλυμπο. Όταν ο μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο, γιατί τον οδήγησε εκεί, ο Αριστοτέλης απάντησε:

Γιατί ο νούς σου πρέπει να είναι πάντα στα υψηλά και μεγάλα και όχι στα χαμηλά και τιποτένια. Και ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς λέει ότι: Σχολείο = Δάσκαλος κι ο δάσκαλος σημαίνει φως. Το να δώσεις αγωγή απαιτεί αγάπη, τέχνη και κόπο. Ένα δένδρο δε θα καρποφορήσει, ούτε αν το εγκαταλείψεις ακλάδευτο ούτε αν βάναυσα το κουτσουρέψεις, αλλά αν με τέχνη κόψεις τα κλαδιά που πρέπει και αφήσεις εκείνα που θα δώσουν καρπούς.

Το σχολείο είναι πρώτα από όλα θερμοκήπιο αρετής και μετά χώρος μετάδοσης γνώσεων. Το σχολείο, παιδιά, κρύβει μυστικά, που σας καλεί να ανακαλύψετε. Κρύβει ευκαιρίες που σας καλεί να ανακαλύψετε. Θα περάσετε εδώ όμορφες μα και δύσκολες στιγμές που μπορεί να σας στεναχωρήσουν. Γράψτε στην πέτρα τις όμορφες στιγμές για να γίνουν όμορφες αναμνήσεις κι έτσι να μείνουν για πάντα. Και στην άμμο τις άσχημες για να τις πάρει ο άνεμος. Κάντε το σχολείο σας εργαστήρι ελπίδας, χαράς κι αλληλεγγύης. Γίνετε το καμάρι κι όχι το παράπονο των γονιών σας, το καμάρι των δασκάλων σας, του κόσμου όλου.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ