ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ – Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ζ. ΠΑΡΛΙΤΣΗ ΚΑΙ Ν. ΡΕΒΗΣΙΟΥ

Το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της ” Δράσης Πολιτών”, κ. Στέλιος Ροντούλης, συνοδευόμενος από τον κ. Παρλίτση Ζήση, πρόεδρο των κτηνοτρόφων Αμπελώνα, και τον κ. Ρεβήσιο Νικόλαο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη

αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, κ. Λαδόπουλο Γιώργο,για να διευθετηθούν προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Τυρνάβου.
Στη συνάντηση, οι επισκεπτόμενοι τον αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκαν σε τέσσερα ζητήματα, ζητώντας την έμπρακτη παρέμβαση του κ. Λαδόπουλου:
1) Ζήτησαν την επιτάχυνση των εργασιών επισκευής της γέφυρας που συνδέει το Αργυροπούλι με τη Λυγαριά.Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί προσωπικά τον χώρο και τόνισε το ενδιαφέρον του κ. Αγοραστού για τη γρήγορη αποπεράτωση των απαιτουμένων εργασιών.
2)Ζήτησαν τη βοήθεια της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που υφίστανται οι καλλιέργειες και οι παραγωγοί από ομάδες αγριογούρουνων. Ο κ. Λαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει μέτρα περιορισμού του φαινομένου στις αρμόδιες υπηρεσίες θήρας του νομού.
3) Ζήτησαν την ενδυνάμωση του Κτηνιατρείου στον Τύρναβο με επιπλέον προσωπικό.Ο κ. Λαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση του Κτηνιατρείου στον Τύρναβο.
4) Ζήτησαν την υποστήριξη της Περιφέρειας  στο  αίτημα που διατυπώνεται από τους κτηνοτρόφους για αποζημιώσεις λόγω του καταρροΐκού πυρετού από το 2014.
Όπως επισημάνθηκε, μόνο οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται με υπαιτιότητα του ίδιου του ΥΠΑΑΤ, το οποίο “συμβούλευσε” λανθασμένα τους παραγωγούς να κάψουν τα κεφάλια των ζώων που κρατούσαν στα ψυγεία. Ο αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε να επικοινωνήσει εγγράφως με τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για την επίλυση του προβλήματος και τόνισε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στο δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ