ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ… ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ???

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα διανομέα συνέβη σήμερα το πρωι στις 9:00πμ στη Λαμία (υπενθυμίζουμε ότι μόνο τους τελευταίους μήνες θρηνήσαμε 4 νεκρούς συναδέλφους). Ο συνάδελφος μας, ο οποίος εργάζεται σε κατάστημα καφέ, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -ευτυχώς όμως χωρίς η σύγκρουση να αποβεί μοιραία-

και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε άλλη μια: υπεύθυνοι για τα εργατικά ατυχήματα, δυστυχήματα-δολοφονίες είναι οι εργοδότες που μας ασκούν αφόρητη πίεση ακόμη και με απειλή απόλυσης, ώστε οι παραγγελίες να παραδίδονται πολύ γρήγορα,   ενώ  δουλεύουμε  10-12ωρα,  ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι για 3 ευρώ την ώρα, με δικό μας μηχανάκι και εξοπλισμό.

Έναν εξοπλισμό πολύ ακριβό για τα ψίχουλα που μας δίνουν για μισθό, και αντικειμενικά αδύνατο να τον αγοράσουμε.  Γι αυτό αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας ή με πολύ παλιό εξοπλισμό και στην ουσία άχρηστο, για την επικίνδυνη εργασία που κάνουμε. Η επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράσταση της στον συνάδελφο μας, του εύχεται περαστικά και καλή ανάρρωση.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να προσέχουν την σωματική ακεραιότητα τους, να ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥΣ γιατί δεν αξίζει να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για 3 ευρώ την ώρα, η ζωή μας είναι ανεκτίμητη!

Χρειάζεται οργάνωση, αλληλεγγύη και τη συνέχιση του αγώνα που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε εργοδότες και κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσουν ως εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και όχι ως δουλοπάροικους.

Καλούμε όλους τους διανομείς στη συνέλευση της Επιτροπής: Τετάρτη 20/9 στις 10.30πμ στο πολιτιστικό Στέκι ΊΣΚΡΑ, (Αμύντα 12) για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Συνάδελφοι επικοινωνήστε-ενημερωθείτε για τις δράσεις της Επιτροπής μας:

Τηλέφωνο: 6982268508,

Facebook:  Επιτροπή Αγώνα Διανομέων,  blog  dianomeisthess.blogsspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ