«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

Λάβρος εναντίον των αρμοδίων της Γραμματείας Υδάτων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, ο οποίος περιέγραψε πολιτικές παρεμβάσεις και «τροχάδην διαδικασίες» που αφορούν στα υπό αναθεώρηση Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας.

«Η πληροφόρησή μας κάνει λόγο για ανακοίνωση των Σχεδίων στις 26 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ανοιχτά πλέον εκφράζουμε φόβους πως η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι πως η ελλειμματική σε υδατικούς πόρους Θεσσαλία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα!», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Κωτσού, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της ΠΕΔ, στη Λάρισα.

Με κύρια στόχευση τα Σχέδια Διαχείρισης να καλύπτουν το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας ο κ. Κωτσός κάλεσε σε ανοιχτή διαβούλευση τους αρμοδίους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως σχετική επιστολή έχει σταλεί ήδη στη Γραμματεία Υδάτων.

«Καλούμε όλους να υπάρξει άμεσα ανοιχτή κοινωνική διαβούλευση και όχι τροχάδην διαδικασία και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε πολιτική παρέμβαση πάνω σε επιστημονικά κείμενα», κατέληξε ο κ. Κωτσός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ