ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ράνια Αντωνοπούλου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) κ. Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε την Υπουργό για τις δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Π. που αποσκοπούν στη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης στους τομείς ευθύνης τους, καθώς και για τα αποτελέσματά τους.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κορκίδη για τις δράσεις του Υπουργείου συνολικά για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και ειδικότερα προς την κατεύθυνση της στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας, που θεωρείται ένας δυνητικά σημαντικός άξονας αύξησης της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προγράμματα στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η έναρξη της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η διοργάνωση της πρώτης Έκθεσης για την Κοινωνική Οικονομία στις αρχές Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη.

Ο κ. Κορκίδης διαβεβαίωσε την Υπουργό ότι η Ε.Σ.Ε.Ε. και το Ε.Β.Ε.Π. θα αναλάβουν δράση προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στον τομέα, τόσο υλοποιώντας ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όσο και αναπτύσσοντας συνεργασίες με τις κοινωνικές επιχειρήσεις της χώρας.

Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε για τα θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό που είχαν οι πρόσφατες δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και εργαζομένων επαπειλούμενων με ανεργία τόσο της Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και του Ε.Β.Ε.Π., καθώς και για την εξέλιξη των τρεχουσών πρωτοβουλιών των δύο φορέων στους παραπάνω τομείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ