ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στις  Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” μια δράση  δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος όπου συμμετέχουν 162 βιβλιοθήκες απ’ όλη την Ελλάδα

για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκαν 20 και 26 δράσεις αντίστοιχα που απευθύνονταν στα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.
Συμμετείχαν 769 και 720 παιδιά αντιστοίχως , 11 εθελοντές – εμψυχωτές, και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Τυρνάβου και Αμπελώνα.
Συντονίστριες της  καλοκαιρινής εκστρατείας 2017  ήταν οι βιβλιοθηκονόμοι κα Αντιγόνη Χαρού-Λιλή στη δημοτική βιβλιοθήκη Τυρνάβου και κα Ματίνα Οικονόμου-Τσικριτσή στη δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελώνα.
Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως Δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, βιντεοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κατασκευών, Δημιουργικής γραφής,φιλοσοφίας, ποίησης και πολλά άλλα.
Οι βιβλιοθήκες του δήμου Τυρνάβου για το φετινό καλοκαίρι πρόσφεραν χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.
Η επισκεψιμότητά τους αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων κατά 1.290 για τη βιβλιοθήκη Τυρνάβου και  1.100 για τη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.
“Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, αλλά και τους γονείς που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν όταν χρειάστηκε.
Επίσης, τους εθελοντές – εμψυχωτές εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων. Τους ευχαριστούμε όλους!.
Τέλος, ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 5η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα, καθώς και για τη συνεργασία και την υποστήριξη των Βιβλιοθηκών μας”, σημειώνουν οι υπεύθυνες των βιβλιοθηκών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ