ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του δήμου Λαρισαίων

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων πληροφορήθηκε,  από τα ΜΜΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής, για τις επικείμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας.

Προφανώς, ο πρόεδρος και  η διοίκηση του Συλλόγου θεώρησε σκόπιμο  να μην ενημερώσει , νωρίτερα,  τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους   για τις αποφάσεις τους. Είναι σαφές  ότι  τέτοιου είδους αποφάσεις και ενέργειες δεν βοηθούν στην κοινή προσπάθεια δημοτικής αρχής και  εργαζομένων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στη διαδικασία της θεώρησης των ενταλμάτων πληρωμής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Είναι γνωστό, ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, έχει ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πληρωμή των συμβασιούχων. Μάλιστα ο Δήμος Λαρισαίων, είναι ο μοναδικός όλης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και από τους ελάχιστους στην χώρα, που έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση της προηγούμενης σύμβασης και έτσι οι συμβασιούχοι του Δήμου μας έχουν πληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα.

Αναμφίβολα όμως  , η μη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μέχρι σήμερα,  προκαλεί προβλήματα στους συμβασιούχους και τις οικογένειές τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι για δυο περίπου μήνες. Οφείλουμε βεβαίως να επισημάνουμε ότι σε κάθε νέα σύμβαση οι καθυστερήσεις αυτού του τύπου, είναι σχεδόν δεδομένες λόγω των πολλών ελέγχων που πραγματοποιούνται για τη νομιμότητά τους.

Η δημοτική αρχή προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις   ώστε το πρόβλημα να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό.  Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε  ότι ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και συνολικά η δημοτική αρχή, στάθηκε εξαρχής στο πλευρό των συμβασιούχων, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις. Οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επίλυση του θέματος.

Ωστόσο,  θεωρούμε ότι η προκήρυξη κινητοποιήσεων  από την πλευρά της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ όσα επιχειρεί να λύσει. Προκαλεί δε κατάπληξη το γεγονός ότι η απόφαση του Συλλόγου ν. Λάρισας δεν εντάσσεται σε κάποια κινητοποίηση, που προκηρύχθηκε από τα πανελλαδικά όργανα  των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά αποτελεί πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου. Μάλιστα,  η μορφή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων με την κατάληψη του αμαξοστασίου και όχι με την προκήρυξη απεργίας, επιχειρεί να δημιουργήσει  τετελεσμένα, αφού η κατάληψη στο Αμαξοστάσιο , μπλοκάρει σημαντικές λειτουργίες όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Σημειώνουμε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται για μια ακόμα φορά από το ΔΣ του Συλλόγου και όχι από τη συνέλευση όλων των εργαζομένων.

Είναι δε αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, η αναφορά του προέδρου του Συλλόγου για την κατάσταση  που θα δημιουργηθεί με την καθαριότητα στο παζάρι της Λάρισας,  λόγω της κινητοποίησης.

Εκτιμούμε πως η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, στρέφεται,  στην ουσία, κατά της πόλης, παρά το γεγονός της απόλυτης στήριξης που παρείχε η δημοτική αρχή στους συμβασιούχους στο προηγούμενο κρίσιμο διάστημα και της ανοχής που επέδειξαν οι συμπολίτες μας.

Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

Η μη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής μέχρι σήμερα δημιουργεί προβλήματα στους συμβασιούχους εργαζομένους και είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα τους για πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος. Αντίστοιχα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι κινητοποιήσεις, με την μορφή που επέλεξε το Δ.Σ. (κατάληψη αμαξοστασίου), θα δημιουργήσουν  προβλήματα στην πόλη και στους κατοίκους της.

Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία της πόλης αλλά και τη λειτουργία του Παζαριού.

Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους του Δήμου μας (μόνιμους και συμβασιούχους) που γνωρίζουν πολύ καλά τον αγώνα που έδωσε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους, να αντιληφθούν και να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι πρωτίστως στους συμπολίτες και την Πόλη.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι προφανές, πως η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων οδηγεί την κατάσταση σε ανοικτή αντιπαράθεση και σύγκρουση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ