Η ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΒΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

«Διοργανώσεις, όπως η Γιορτή Χαλβά, κάνουν ευρύτερα γνωστά τα προϊόντα που παράγει κάθε περιοχή, στηρίζουν την οικονομία της και προάγουν την εξωστρέφεια, που χρειάζεται η χώρα.

Τη στιγμή όμως που μιλάμε, η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει κόκκινο, τα τείχη που υψώνονται σε κάθε τι παραγωγικό αυξάνονται, οι ιδεοληψίες μας κυβερνάνε και η παραμικρή προσπάθεια να επιχειρήσει κάποιος το ελάχιστο μάλλον μοιάζει με απονενοημένη ενέργεια».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απέστειλε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την έναρξη της 12ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα, εκδήλωση στην οποία δεν παρέστη ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τον Δήμο Φαρσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Σύλλογο Χαλβαδοποιών-Ζαχαροπλαστών για τη συνδιοργάνωση της 12ης Γιορτής Χαλβά, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προώθησης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, τονίζοντας:

«Στη σημερινή συγκυρία, επιβάλλεται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που την χαρακτηρίζουν.

Η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων, που αποτελεί πλέον θεσμό και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του νομού μας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδοδείκτη για αντίστοιχες προσπάθειες σε όλη τη χώρα», ενώ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική, σημείωσε:

«Προϊόντα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στη συνέχιση της παράδοσης, πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Πώς θα κρατήσει την επιχείρησή του ο χαλβαδοποιός με 24% ΦΠΑ, 100% προκαταβολή φόρου και παράλογες ασφαλιστικές εισφορές;

Πώς θα καινοτομήσει και θα αναπτυχθεί, όταν συνειδητοποιεί την “αλλεργία” που έχουν οι κυβερνώντες στην επιχειρηματικότητα;

Ο κ. Κέλλας κλείνοντας τον χαιρετισμό του, επεσήμανε:

«Είναι ώρα, όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, το μέλλον για τη νέα γενιά αυτού του τόπου. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ