ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς μπαίνουν μέλη, στελέχη και φίλοι των κομμάτων που αποφάσισαν να στηρίξουν το εγχείρημα και να πάρουν μέρος στις διαδικασίες.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας (επιτροπή Αλιβιζάτου) αναμένεται να οριστικοποιήσει τους υποψήφιους μετά απο αξιολόγηση και έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας των Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκη, Γ. Καμίνη, Ν. Ανδρουλάκη, Ο. Κωνσταντινόπουλου, Ι. Μανιάτη, Ι. Ραγκούση, Κ. Γάτσιου, Α. Πόντα και Δημ. Τζιώτη, ενώ ήδη έχουν οριστεί οι επικεφαλής των επιτροπών που θα λειτουργήσουν σε κάθε νομό και οι οποίες θα έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών.

Και ενώ τα διαδικαστικά οδεύουν προς το τέλος τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το ρεπορτάζ για το ποιοι πάνε με ποιους σε αυτή τη διαδικασία ή αν θέλετε για το ποιες είναι οι φυλές της κεντροαριστεράς σε κάθε περιοχή.

Ηδη στο νομό Λάρισας οι ζυμώσεις για την προσέλκυση ψηφοφόρων βρίσκονται στο απόγειό τους και ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται οι υποστηρικτές του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Μέχρι στιγμής ξεκάθαρη τοποθέτηση στήριξης εκφράστηκε από το βουλευτή της Συμπαράταξης Κ. Μπαργιώτα ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα της νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Υπέρ της κ. Γεννηματά όπως όλα δείχνουν θα ταχθεί και ο γραμματέας της Κ.Ο. και πρώην βουλευτής Β. Εξαρχος όπως και τα περισσότερα στελέχη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο γραμματέας Β. Γιαννούλας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, τάσσεται το μέλος της ΚΕ του κινήματος Κ. Σάββας ο οποίος στην εκλογή του στο κορυφαίο όργανο του ΠΑΣΟΚ είχε στηριχθεί από τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ υπέρ αυτής της υποψηφιότητας τάσσονται και πολλά στελέχη του λεγόμενου Βενιζελικού στρατοπέδου στο κόμμα.

Την ίδια ώρα θετικά βλέπουν την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη συγκεκριμένα στελέχη σε οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε καλλικρατικούς δήμους του νομού, ενώ δεν είναι και λίγα τα στελέχη που καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να ηγηθεί του νέου φορέα ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη αναμένεται να στηρίξουν και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο νομό, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν το ερχόμενο Σάββατο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος στην Αθήνα.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Στ. Θεοδωράκη, όπως ήταν αναμενόμενο τάσσονται συνολικά τα στελέχη του Ποταμιού στο νομό αν και η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν φαίνεται να βρίσκει υποστηρικτές στο υπόλοιπο σώμα εκλεκτόρων.

Ελάχιστοι είναι και οι υποστηρικτές των υποψηφιοτήτων των πρώην υπουργών Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Ι. Μανιάτη και Ι. Ραγκούση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ στο νομό, με δεδομένο ότι το κόμμα του Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να εκφράσει ενιαία πρόταση στήριξης η οποία θα είναι είτε ονομαστική είτε περιγραφική, με τους περισσότερους να θέλουν την ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ κάποιου υποψηφίου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ