ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ FOOD SHOW ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – παρουσίαση της  3ης GRECKA PANORAMA – 2ου GREEK FOOD SHOW, που θα λάβει χώρα στη Βαρσοβία  από 1-3 Δεκεμβρίου 2017.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, Γενικός Διευθυντής της North Events και διοργανωτής της έκθεσης.

Η Πολωνία αποτελεί μία δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά, είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ.

  • Το μέγεθος της αγοράς της των 39 εκατομμυρίων περίπου δυνητικών καταναλωτών,
  • το μεγάλο ποσοστό του νεαρού πληθυσμού,
  • η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας,
  • η σταδιακή άνοδος του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των Πολωνών,
  • ο εκσυγχρονισμός των υποδομών,

καθιστούν την Πολωνία ελκυστική αγορά για ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας.

Οι εξαγωγές της Ελλάδος στην Πολωνία αυξήθηκαν μέσα στην επταετία 2009-2016 κατά 60% ξεπερνώντας το φράγμα των 400εκατομμυρίων ευρώ. Η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτει ένα σχετικά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού οι Πολωνοί γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό, γνωρίζουν την χώρα μας καθώς την επισκέπτονται ως τουρίστες  (900.000 Πολωνούς τουρίστες φιλοξένησε η Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της PZOT ( Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πολωνίας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ