Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ”

Έξοδο από την ευρωζώνη και εθνικό νόμισμα πρότεινε ο ο γρ. του ΠΣ της ΛΑΕ

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε από τη Λάρισα πως μοναδική εναλλακτική λύση για να ξεφύγει η χώρα από την ιδιόμορφη κατοχή της είναι η έξοδος από την ευρωζώνη

και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΗ ο Π. Λαφαζάνης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα περιέγραψε τις παρουσίες των μνημονιακών αρχηγών Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως «απόδειξη χρεοκοπίας, πολιτικής αγυρτείας, ψευτιάς και απάτης που πρεσβεύει το μνημονιακό μπλοκ», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «χοντρό ψεύτη» τον πρωθυπουργό και «νέο Μαυρογιαλούρο» τον πρόεδρο της ΝΔ, προσθέτοντας πως «είναι πιο μνημόνιο και από το ίδιο το μνημόνιο».

Ο κ. Λαφαζάνης απηύθυνε ενωτική πρόσκληση σε όλες τις αντιμνημονιακές αριστερές δυνάμεις για τη δημιουργία κοινού μετώπου, καλώντας το λαό σε αφύπνιση και εξέγερση, ενώ απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αντέδρασε λέγοντας πως «πάντα υπάρχουν πολιτικοί στον τόπο που ζουν από τις προφητείες προκειμένου να συντηρούνται στο πολιτικό προσκήνιο».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης συναγωνίζονται σε λαϊκισμό και ψεύδη, ωστόσο την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός με την αφύπνιση και την εξέγερσή του», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Νωρίτερα ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ περιόδευσε στη Λάρισα, ενώ στις 20.00 το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ