ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Τις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τα στελέχη του κόμματος Δ. Γιαλαμά, Αλ. χατζηκρανιώτη και Κ. Τολίκα.

Ο κ. Λαφαζάνης με την επίσκεψή του αυτή θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία ενός από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας και να ακούσει από τη διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τον κ. Λαφαζάνη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγγος, ο αντιπρόεδρος Απ. Ευαγγελόπουλος, ο γραμματέας Απ. Καλμπούρης, ο γενικός διευθυντής Β. Σίκαλος και η οινολόγος Αν. Παναγιώτου.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος στην ενημέρωσή του στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα άμεσης κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, κάνοντας λόγο για έναν καταστροφικό για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις φόρο.

Παράλληλα μίλησε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που κυριαρχεί στην αγορά εξαιτίας των ανεξέλεγκτων εισαγωγών χύμα κρασιού και τσίπουρου επισημαίνοντας ότι αυτές οι εισαγωγές απειλούν τόσο τη βιωσιμότητα των οινοποιείων, όσο και τη συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε αλληλέγγυος στο αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, μίλησε για την αναγκαιότητα στήριξης και εξυγίανσης των συνεταιρισμών, ενώ υποστήριξε ότι πέραν των λαθραίων εισαγωγών κρασιού και τσίπουρου υπάρχει και μεγάλο ζήτημα με την ύπαρξη καρτέλ στο χώρο του κρασιού και του τσίπουρου.

Ο κ. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑΕ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και είδαν από κοντά την παραλαβή των σταφυλιών, τη διαδικασία οινοποίησης και εμφιάλωσης, ενώ ο κ. Λαφαζάνης συνομίλησε και με εργαζόμενους του οινοποιείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ