ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Δήλωση του υποψήφιου προέδρου του Δ.Σ. Λάρισας Αντ. Γραβάνη με αφορμή την έναρξη του δικαστικού έτους

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του δικαστικού έτους συνοδεύεται και φέτος από αίσθηση διάχυτου προβληματισμού και ανησυχίας. Η ζοφερή κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικά στη Δικηγορία, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και χαλάρωσης.

Το στοίχημα που θα κληθούν να κερδίσουν οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου, είναι η μεταβολή αυτού του αρνητικού κλίματος, η ανακοπή της καθοδικής πορείας και εντέλει η αναστροφή της υπάρχουσας δυσμενούς κατάστασης. Το έργο αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Προϋποθέτειβαθιά γνώση των επιμέρους θεμάτων,εμπειρία χειρισμού ζητημάτων σε μνημονιακό περιβάλλον (συχνά τα κρούσματα «αυταπατών» εξάλλου),άψογο σχεδιασμό,ενότητασε κεντρικό επίπεδο, διεκδικητικό πνεύμα, επιμονή και κυρίως ακατάβλητες δυνάμεις και αντοχές.

Είναι σαφές, ότι απέναντί μας βρίσκονται ογκώδη συμφέροντα εγχώρια και ξένα, που μέσω της εξοντωτικής φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, στοχεύουν στην κατάργηση του προτύπου του βιοποριστή επαγγελματία δικηγόρου, στην συνακόλουθη υπαλληλοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του δικηγορικού σώματος, ουσιαστικά δηλαδή στη σταδιακή εξαφάνισή του.

Απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα, ο δικηγορικός κόσμος μπορεί και πρέπει να αντιτάξει λόγο ρηξικέλευθο και σύγχρονο. Να βγει μπροστά,προτείνοντας ο ίδιος αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αναβάθμισης του δικηγορικού λειτουργήματος και σωτηρίας του επαγγέλματος, που έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από πολλά χρόνια.Στο πλαίσιο αυτό, λογικές και νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών (περίοδοι «παχιών αγελάδων» που παρήλθαν ανεκμετάλλευτες, δίχως να γίνουν οι δέουσες παρεμβάσεις για τον Δικηγορικό κλάδο και τη Δικαιοσύνη),αλλά και τυπικές παρουσίες προσώπων δίχως ίχνος επιδειχθέντος έργου σε βάθος δεκαετιών,που απλώς αναπαράγουν τσιτάτα του διαδικτύου, δεν έχουν καμία θέση, διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και δεν έχουν να πουν τίποτε ουσιαστικό στους βιοποριστές δικηγόρους.

Ως μαχόμενοι δικηγόροι είμαστε αποφασισμένοι νασυνεχίσουμε τον αγώνα διεκδικώντας ταχεία και ποιοτικήΔικαιοσύνη καιαξιοπρεπή άσκηση τηςΔικηγορίας. Με σχέδιο, εμπειρία και γνώση των θεμάτων, με θάρρος και αυτοπεποίθηση, απορρίπτουμε οριστικά τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, που παραμένουν «μπαγιάτικες», όσο επιτηδευμένα «φρέσκιες» και αν παρουσιάζονται.Η ώρα της αλλαγής σελίδας στη δικηγορική εκπροσώπηση έφτασε.Καλή δικαστική χρονιά!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ