ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 4 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ! (ΦΩΤΟ)

Κυριολεκτικά στον… αέρα βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης άλλοι 4 πλειστηριασμοί που θα γινόταν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Λάρισας, καθώς σε μια αιφνιδιαστική κίνηση μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών Λάρισας κατάφερε να αποσπάσει τα σχετικά έγγραφα

μπροστά στα μάτια συμβολαιογράφων και αστυνομικών, ενώ την ίδια ώρα το «μπλοκάρισμα» της εισόδου της αίθουσας δεν επέτρεψε ποτέ την έναρξη της σχετικής διαδικασίας!

Από τις 15.30 περίπου το απόγευμα μέλη της Πρωτοβουλίας και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό 2 χωραφιών, ενός ισόγειου διαμερίσματος και μια βιοτεχνίας Λαρισαίων από τράπεζες, ενώ άνδρες της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο.

Στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου είχαν προλάβει να περάσουν νωρίτερα 2 συμβολαιογράφοι, που παρά τις παραινέσεις των συγκεντρωμένων δεν έδειχναν διάθεση να εγκαταλείψουν την αίθουσα, έξω από την οποία είχαν «μπλοκαρισθεί» από τα μέλη της Πρωτοβουλίας άλλοι συνάδελφοί τους.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του μέλους της Πρωτοβουλίας να σκορπίσει τα έγγραφα, πολλά από τα οποία πετάχτηκαν από το παράθυρο, αλλά και η ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε στην είσοδο του Ειρηνοδικείου απέτρεψαν τελικά την έναρξη της διαδικασίας, με τους συμβολαιογράφους να αποχωρούν άπραγοι και τα μέλη της Πρωτοβουλίας να δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους δηλώνοντας παρών και στους επόμενους πλειστηριασμούς.

Η Πρωτοβουλία

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών μετά την ολοκλήρωση της δράσης αναφέρει:

“Και σήμερα Τετάρτη 20/9/2017 η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας  απέτρεψε τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας,

αποτρέποντας την μεταβίβαση  του πλούτου και του μόχθου του Λαού προς τις τράπεζες και τους ξένους που τις διαφεντεύουν.

Τα μέλη  της πρωτοβουλίας με την συμμετοχή μελών της Λαϊκής ενότητας, του ΕΠΑΜ, αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές  του κινήματος, αντιφασίστες όπως και -το πιο σημαντικό-οικογένειες θύματα των τραπεζών, πετύχαμε για μια ακομη βδομάδα, την ματαίωση όλων των πλειστηριασμών στην πόλη μας.

Η επιτυχία του κινήματος  τόσο στην Λάρισα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει αναγκάσει την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους θεσμούς,  να οδηγηθούν σε  πρωτοφανείς αυτοσχεδιασμούς και ανηθικότητες όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοίγια να καταφέρουν να αρπάξουν την λαϊκή περιουσία προς όφελος των τραπεζών.

Δεν θα τα καταφέρουν.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν θα  περάσουν. Θα μας βρουν απέναντι”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ