Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ηρακλής Γερογιώκας Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας και μέλος του Τομέα Παιδείας ΝΔ.Διαβάζοντας την ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του Σύριζα Λάρισας ο πρώτος συνειρμός που  μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι γράφτηκε από κάποιον πολιτικό καθοδηγητή της Κυβέρνησης του Βουνού στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας το 1944 και όχι από εκπρόσωπο  κυβερνώντος κόμματος  στην Λάρισα του 2017.

Τόσο το ύφος όσο και το κοινό  σε στο οποίο απευθύνεται δεν συνάδει με την Ελλάδα που θέλουμε.

Πολύ φιλικά, η Παιδεία είναι πολύ σημαντική για να αναλώνεστε σε τακτικισμούς άλλης εποχής. Προσάπτετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μία εμμονή με την ιδιωτική εκπαίδευση , όταν ο ίδιος έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας.

Ενδεικτικά αναφέρω την έμφαση στην αναγέννηση του πανεπιστημίου, με καθορισμό των εισακτέων από τα ίδια τα ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των αιώνιων φοιτητών, αναγέννηση του success story των μεταπτυχιακών που τόσο υποβαθμίσατε.

Μίλησε  για το σχολείο του μέλλοντος , προτείνοντας μέτρα που εφαρμόζονται με επιτυχία στην δυτική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Για αξιολόγηση, για διασύνδεση με την αγορά εργασίας, για εναρμόνιση μαθημάτων με την εποχή, για εθνική συνείδηση,  για αριστεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ιδρυθούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι φαιδρό ότι ενώ αναγνωρίζουμε πτυχία ιδιωτικών πανεπιστημίων άλλων χωρών , δεν προσφέρουμε εμείς. Σαφώς και μπορούμε να γίνουμε το πανεπιστημιακό κέντρο της Μεσογείου. Προτιμάτε να φεύγουν φοιτητές και καθηγητές μας στο εξωτερικό ;

Πολύ φιλικά, τον κατηγορείτε για θιασώτη της ταξικής παιδείας ; Θεωρείτε ότι η παιδεία που έχουμε τώρα δεν είναι ταξική ; Υπάρχουν τώρα ίσες ευκαιρίες μόρφωσης ή εισαγωγής στο πανεπιστήμιο ;  Είμαι στην εκπαίδευση περίπου 20 χρόνια και το ξέρω ότι δεν υπάρχουν. Και εσείς το ξέρετε.

Δεν είστε στους  Κορυσχάδες  Ευρυτανίας του 1944  λοιπόν. Στην Ελλάδα του 2017 είστε. Και χρειαζόμαστε λύσεις , ριζοσπαστικές και άμεσες, επιτακτικές και ρηξικέλευθες . Δεν περισσεύει κανείς . Αλλά μην υπνοβατείτε.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ