ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ «ΛΥΓΙΣΕ» ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ

Παιχνίδι για γερά νεύρα το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης, με το Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο στην πρώτη του επίσημη παρουσία για το θεσμό του κυπέλλου να καταφέρνει να λυγίσει στην παράταση την Κύμη με σκορ 70-66 (58-58 κ.α.).

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Γυμναστικός εμφανίστηκε με πολλές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γιώργος Δαμαντάκος, Κένι Χολ, αλλά και ο Γκάρι Φορμπς που έρχεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα, οι φίλαθλοι «καρδιοχτύπησαν» παρακολουθώντας μια αναμέτρηση που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Σκουρτόπουλου να προηγούνται με «βραχεία» κεφαλή (29-27), ενώ στην επανάληψη η νίκη άλλαζε χέρια, με το σφύριγμα της κόρνας να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 58-58, με την Κύμη να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος με σουτ του  Τζόουνς!

Πιο ψύχραιμος και ουσιαστικός στον έξτρα χρόνο ο Γυμναστικός-Φάρος και με κινητήριο μοχλό τον ασταμάτητο σήμερα Γουέρ που πέτυχε 26 πόντους (3 τρίποντα) πήρε τελικά τη νίκη με σκορ 70-66, ενώ επόμενος αντίπαλος των «πρασίνων» θα είναι ο Χολαργός, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί εκτός έδρας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Δεκάλεπτα: 10-14, 29-27 (ημ.), 41-44, 58-58 (κ.α.), 70-66 (παράταση)

Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος (Σκουρτόπουλος): Γουέρ 26 (3), Παπαμακάριος 11 (1), Μαραγκός 7, Μουράτος 11 (1), Χατζηκυριακίδης 3 (1), Σαφτεναάρ 4, Βαβάτσικος 6, Σπυρόπουλος, Πέτι 2

ΓΣ Κύμης (Καστρίτης):  Μανωλόπουλος 9 (3), Εντουάρτς, Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης 14 (4), Ομπράιεν 14 (1), Τζόουνς 15 (1), Γλυνιαδάκης 2 , Σακελαρίου, Τρέιλορ 5, Τζέι Αρ Σμιθ 7.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ (προπονητής Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος):
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, είχαμε πολλά προβλήματα, ουσιαστικά παίξαμε το παιχνίδι με 8 παίκτες. Η χαρά μας λίγο μετριάζεται από τον τραυματισμό του Πέτι, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να ξαναμπεί γρήγορα στις προπονήσεις. Η νίκη όμως είναι σημαντική διότι αποτελεί ένα μήνυμα για τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας, ότι κάτι καλό γίνεται εδώ, που αξίζει να το υποστηρίξουμε και να έχουμε μια καλή σεζόν. Περιμένουμε δύο παίκτες Αμερικάνους την Δευτέρα στην προπόνηση και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Παπαντωνίου, οπότε η ομάδα γεμίζει πολύ καλά και ισχυροποιείται πάρα πολύ και σε εμπειρία και σε ταλέντο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά, διότι ένα μήνα ακριβώς από 21 Αυγούστου που ξεκινήσαμε δεν έχουμε κάνει ποτέ προπόνηση, να παίξουμε πέντε με πέντε. Πρώτη φορά έγινε χθες στην προπόνηση και αυτή σε ρυθμό θα λέγαμε …περπατητό. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η νίκη σήμερα, καθώς κατά διαστήματα λειτουργήσαμε εξαιρετικά και αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι σε κάποια ανοιχτά σουτ, θα μιλάγαμε για μια εξαιρετική πραγματικά εμφάνιση.
Κρατάμε όμως τα θετικά, όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και όλοι έχουν τον ρόλος τους, αυτός είναι ο στόχος: Να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, να την αγαπήσει ο κόσμος και να την χαιρόμαστε και εμείς».

Μανώλης Παπαμακάριος (παίκτης Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος):
«Για εμάς ήταν στην ουσία το πρώτο φιλικό που παίζουμε, άσχετα αν ήταν το πρώτο επίσημο ματς με τον κόσμο μας. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους 7-8 παίκτες που είναι αυτή την στιγμή υγιείς. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και από τους προπονητές, θεωρώ ότι από Δευτέρα θα είμαστε όλοι πιο καλά, διότι θα έχουμε και μεγαλύτερο ροτέισον. Θέλω να δώσω ένα πολλά συγχαρητήρια γιατί αυτή η νίκη ήρθε κόντρα σε μια ομάδα πιο πλήρης από εμάς, αλλά εμείς είχαμε την υπομονή και τις καλές αποφάσεις στο τέλος για να κερδίσουμε το ματς. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα για εμάς, αυτά τα ματς του Κυπέλλου τα βλέπουμε πιο πολύ σαν παιχνίδια προετοιμασίας, θα δούμε τον επόμενο αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτόν».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ