ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Με τις μελωδίες της Νατάσσας Μποφίλιου άνοιξε τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου το παζάρι της Λάρισας, με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη εντυπωσιασμένο από την ανταπόκριση μα και την αδημονία του κόσμου να περιορίζεται σε λίγα λόγια και καλά!

Έτσι ο δήμαρχος, διαπιστώνοντας και από μικροφώνου το έρεισμα που είχε στον κόσμο η Ν. Μποφίλιου, σε σύντομο χαιρετισμό του για την έναρξη της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του θεσμού αλλά και τη βελτίωση και αναβάθμισή του, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα πως «το μεγαλύτερο παζάρι της χώρας γίνεται με προσήλωση στη νομιμότητα».

Αναλυτικά ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

“Η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει  ότι η Λάρισα, η πόλη μας, αναπτύσσει μια μεγάλη και σημαντική δυναμική. Δυναμική εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Κάνει με δυναμικό τρόπο ηχηρή την παρουσία της, παρά την κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Η Λάρισα βραβεύεται από σημαντικότατους διεθνείς  οργανισμούς, διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και συμβολισμού, όπως η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στο Μύλο του Παππά για τον Ιπποκράτη, αλλά και συνέδρια, και άλλες εκδηλώσεις και  εκθέσεις εθνικού χαρακτήρα όπως η Agrothessaly, που στηρίζουν την τοπική οικονομία όλο το χρόνο.
Η Λάρισα, τα τελευταία δυο – τρία χρόνια, στοχεύει στη εξωστρέφεια και χάρη στο δυναμισμό των ανθρώπων της, διαμορφώνεται σταδιακά σε σημαντικότατο  περιφερειακό πόλο ανάπτυξης, με στόχο την πρωτιά.

Παράλληλα, όμως τιμά την παράδοση και την ιστορία της. Και ένας ιστορικός θεσμός  για την πόλη, τους κατοίκους της, αλλά και τη ευρύτερη περιοχή είναι και το περίφημο Παζάρι της Λάρισας. Το μεγαλύτερο και καλύτερο παζάρι της χώρας. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, φροντίσαμε να το βελτιώσουμε, να το αναβαθμίσουμε και να το εκσυγχρονίσουμε, με προσήλωση στη νομιμότητα.  Έτσι και φέτος είμαστε εδώ για να κηρύξουμε την έναρξη του παζαριού. Η Λάρισα το θέλει και το αγαπά”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ