ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Χωρίς να έχει χαρεί ακόμη την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ «σκόρπισε» στους τέσσερις ανέμους αφού και στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL, γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τον Πανιώνιο με σκορ 4-1, χάνοντας και το Λαγό που αποχώρησε τραυματισμένος

λίγο μετά τη συμπλήρωση 15’ λεπτών αγώνα.

Με τους Γιαννιτσάνη-Κρητικό στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η ΑΕΛ, δίνοντας γήπεδο στους αντιπάλους, ενώ ο Πανιώνιος που είχε τον έλεγχο του αγώνα επιχειρούσε με μακρινά σουτ που μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς.

Στο 17’ ο Ματάισεν προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Κούσας πέρασε στη θέση του ανήμπορου να συνεχίσει Λαγού και στο 33’ οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Βλάχος έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους για να καταλήξει στο Λάμπρου, ο οποίος κατέβασε, έκανε το σουτ και νίκησε τον Μπόζοβιτς για το 1-0, με τους «βυσσινί» να διαμαρτύρονται για χέρι του σκόρερ.

Η ΑΕΛ έδειξε να ξυπνάει στο τέλος του ημιχρόνου, όταν στο 44’ ο Κρητικός εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Γιοβάνοβιτς που έπιασε το σουτ, αλλά ο Κότνικ απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στις καθυστερήσεις με το Μασούντ, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς!

Με την αντικατάσταση του Κρητικού από το Ντέλετιτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο με τη συμπλήρωση του 50ου λεπτού ο Πανιώνιος ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Γεσίλ έφυγε στην αντεπίθεση και αποφεύγοντας τους αμυντικούς νίκησε το Μπόζοβιτς γράφοντας το 2-0.

Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 53’ ο Κριζμάν έστρωσε στον Φατιόν, ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Κότνικ, ενώ την ίδια τύχη είχε 1’ λεπτό αργότερα πλασέ του Γεσίλ που πέρασε δίπλα από την εστία της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 56’ με τον Κρίζμαν, ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη με το ρέφερι να σφυρίζει λίγο νωρίτερα φάουλ του Κροάτη στο Μπανανά, ενώ ο Πανιώνιος χτυπώντας στην κόντρα και παίζοντας με αντεπιθέσεις-φωτιά έφτασε και σε τρίτο τέρμα στο 68’, όταν ο Σαββίδης βρήκε με κάθετη πάσα το Σπιριντόνοβιτς και εκείνος βγήκε απέναντι στον Μπόζοβιτς γράφοντας με ψύχραιμο πλασέ το 3-0 για την ομάδα του!

Με τους Νεοσμυρνιώτες πλέον να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο στο 77’ ήρθε και το 4-0, όταν σε νέα αντεπίθεση ο Λάμπρου βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος με όμορφο σουτ νίκησε τον Μπόζοβιτς δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του!

Το γκολ της τιμής για την ΑΕΛ σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άντονι Φατιόν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε στο 90’ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ανατρέποντας το Ντέλετιτς, με το Νεοφυτιάδη να δείχνει σωστά τα 11 βήματα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν τη νίκη και την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και την ΑΕΛ απογοητευμένη από την ήττα και την άσχημη εμφάνιση.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Χατζισαφί, Μπανανά, Γκιοατά (81’ Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79’ Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Γεσίλ (64’ Μασούρας).

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλλας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Φατιόν, Λαγός (17’ λ.τ. Κούσας), Κρητικός (46’ Ντέλετιτς), Κρίζμαν (83’ Περόνε), Ναζλίδης, Γιαννιτσάνης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ