Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Μεγάλη… σκόνη «σήκωσε» το ρεπορτάζ της σελίδας που αφορούσε σε καθηγήτρια γυμνασίου της Λάρισας που παρακάμπτοντας εντελώς το σχετικό «φάκελο» του υπουργείου Παιδείας διδάσκει το μάθημα των Θρησκευτικών μοιράζοντας σημειώσεις της αρεσκείας της.

Σίγουρα μέσα από μια πορεία αντιθέσεων και σε ένα διαδραστικό και απίστευτα σημαντικό μάθημα δίδεται πλέον η ευχέρεια σε εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές να ξεφύγουν από τα όρια μιας «στείρας» διδαχής, ωστόσο η επιλογή της εκπαιδευτικού να απορρίψει συλλήβδην το πόνημα και κυρίως να «πετάξει» έξω από το μάθημά της την όποια γνωστική προσέγγιση άλλων θρησκειών μάλλον αλλού παραπέμπει και ας μας επιτραπεί αγγίζει τα όρια της αυθαιρεσίας.

«Στα Θρησκευτικά της Β ́ Γυμνασίου θα γνωρίσετε θεολογικά και ηθικά ζητήματα που προκάλεσαν κρίσεις και αντιθέσεις σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και σημάδεψαν το ιστορικό ταξίδι της Χριστιανικής Εκκλησίας από την περίοδο της Εικονομαχίας (8ος-9ος αι.) μέχρι και τον 19ο αιώνα, καθώς και τις επιπτώσεις τους στον ελληνικό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Επιπλέον, θα προσεγγίσετε ανάλογες κρίσεις και αντιθέσεις στο εσωτερικό άλλων θρησκειών και τις συνέπειές τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ομάδα σύνταξης του σχετικού φακέλου.

Αλήθεια ποιά εκπαιδευτικός αυτόκλητα αποφασίζει για την επιλεκτική προσέγγιση της ύλης και εν πάση περιπτώσει με βαθιά ριζωμένο το θρησκευτικό συναίσθημα στη χώρα (όπως άλλωστε η ίδια τονίζει συχνά-πυκνά) από τι ακριβώς «κινδυνεύουν» οι μαθητές της και αποφάσισε να τους προφυλάξει με αυτό τον τρόπο;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ